Garliavoje budi žmonės, teigiama, kad mergaitė jaučiasi gerai

Po penktadienį vykusios dramos Kedžių namuose, kai buvo bandoma Laimutei Stankūnaitei jėga perduoti jos dukrą, šeštadienį Klonio gatvėje nuo ankstaus ryto budi būrys žmonių.

Velionio Drąsiaus Kedžio tetos Audronės Skučienės teigimu, mergaitė po penktadienio įvykių atsigavusi.

„Ji žvali ir geros nuotaikos“, – tvirtino A.Skučienė. Ji sakė parašiusi pareiškimą dėl policijos apsaugos darbuotojų smurto, kai kilo grumtynės dėl mergaitės.

„Po tų įvykių nuvykau į polikliniką, iš ten buvau nusiųsta į Kauno klinikas. Ten man sutvirtino išklibusius po smūgių dantis, ištyrė, ar nebuvo smegenų sutrenkimo“, – pasakojo ji.

Prie Venckų ir Kedžių namų žmonės budi nuo šeštos valandos ryto. Juos stebi policijos ekipažas, kartais atvyksta antras.  

„Pareigūnai čia budėjo per naktį. Kartais vienu metu jų būna net trys ekipažai. Jie tvirtina, kad jiems įsakyta saugoti viešą tvarką. Tačiau įtariame, kad mums norima daryti psichologinį spaudimą. Nuo mūsų juk nereikia saugoti nei Kedžių, nei Venckų namų“, – stebėjosi nuolat Klonio gatvėje budintis Edmundas Limantas.

Žmonės stoviniuoja pasiruošę malkų, kiti sėdiniuoja atsinešę suoliukus, kėdes.

Šeštadienio naktį paskutiniai jų išsiskirstė antrą valandą nakties.  Penktadienį L.Stankūnaitės dukros perdavimas virto chaotiškomis grumtynėmis, kurių metu nukentėjo pati mergaitė.

Kauno rajono ir viena Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybų specialistės sakė buvusios šokiruotos antstolės bandymu vaiką perduoti motinai. Jų teigimu, mergaitė buvo žalojama tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos sakė savo akyse nemačiusios Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo prievarta L.Stankūnaitei grąžinti vaiką. Jos taip pat tvirtino, kad vaiko perdavimui nebuvo pasiruošta, Vaiko teisių apsaugos tarnybos nebuvo iš anksto įspėtos.

Policija atremia bet kokius kaltinimus, kad tvarka nebuvo užtikrinta. „Tai, kas iš mūsų buvo reikalaujama, mes padarėme“, – sakė Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius.

Teismo sprendimą bandžiusi įvykdyti Sonata Vaicekauskienė teigė policijai priekaištų neturinti.

„Teismo sprendimą turėjome vykdyti skubos tvarka. Nėra niekur nurodyta, kad prieš savaitę ar dar kažkiek reikia pranešti apie tokį sprendimą ir derinti. Deriname nuo pernai gruodžio ir iki dabar to nepavyksta padaryti“, – į žurnalistų replikas, kad vaiką buvo bandoma paimti kaip mašiną iš garažo, atsakė antstolė.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖMESIO įrašas byloja

DĖMESIO įrašas byloja portretas
Už kojų mergaitę įnirtingai tempia ne Stankūnaitė, o Skučienė.. O Kedienė tuo metu traukia ją už sportinių kelnių gumos…ir tada užšoka diedukas tiesiog mergaitei ant galvos. AKIVAIZDU- apsauginiai bando apsaugoti mergaitę nuo sužalojimo, todėl nieko kito ir neliko kaip tai pijokei snukin rėžti

to 197

to 197 portretas
tv3 video matom ka kita.

iko to 1

iko to 1 portretas
ka sakai? video yra internete... pries skleidziant gandus gal pasiziurek.. nes man rodos visi jau mate..kaip stankunaite vaika uz kaklu sugriebus tempia.. o vaikas apsikabines abiem rankom senelio koja..
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių