Garliava turės įspūdingą koncertų salę

  • Teksto dydis:

Garliavos meno mokykloje rugsėjį laukiama įkurtuvių. Duris atvers daugiau nei 1 000  kv. m naujas pastatas su rekonstruotu priestatu.

Garliavos meno mokykloje rugsėjį laukiama įkurtuvių. Duris atvers daugiau nei 1 000  kv. m naujas pastatas su rekonstruotu priestatu.

Daug gabių vaikų

"Šiemet 40-ies metų veiklos sukaktį mininti Garliavos muzikos mokykla ilgą laiką veikė tam nepritaikytose patalpose. Kauno rajone turime daug muzikai gabių vaikų, todėl nusprendėme investuoti į jų ateitį", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Mokytojai ir mokiniai labiausiai laukia modernios koncertų salės.

250 kv. m salėje bus galima rengti rimtosios akademinės, gyvosios muzikos koncertus. Vienu metu čia tilps iki 150 klausytojų. Salė įrengta per du aukštus, jos aukštis 6,70 m. Scena užima 60 kv. m. Įdomu, kad iki rekonstrukcijos visa koncertų salė buvo beveik tokio paties dydžio kaip dabartinė scena (70 kv. m).

Puikus išplanavimas

Mokyklos direktorė Regina Guobė sakė, kad viso 1 300 kv. m mokyklos pastato erdvės puikiai suprojektuotos.

Pirmame aukšte šviesios klasės skiriamos dailės skyriui. Pasak R.Guobės, numatoma stiprinti ir plėtoti ankstyvąjį meninį ugdymą. Pradedamas suaugusiųjų dailės mokymas. Fojė pritaikytas ekspozicijoms – suprojektuotas taip, kad būtų galima rengti nuolatines ir kilnojamąsias parodas.

Pamokos naujojoje meno mokykloje vyks 28-iuose kabinetuose. Individualiam darbui bus skirti 15 kv. m kabinetai, o grupiniam – 25 kv. m.

Darbo sąlygos keičiasi iš esmės. Meno mokyklos vadovė prisimena, kad vaikui su akordeonu ar smuiku ir pedagogui prisieidavo išsitekti ir 3,5 kv. m kabinete. O vertingi instrumentai ne tik nuo laiko, bet ir nuo drėgmės prarado kokybę.

Baigiamos rengti muzikos istorijos klasės, specialios klasės solfedžiui. Choreografijos, orkestro ir choro studija įsikurs didesnėse kaip 50 kv. m patalpose.

Trūko vietos

Dėl vietos stygiaus pusė Meno mokyklos užsiėmimų dešimt metų vyko kitoje gatvės pusėje esančiuose Parapijos namuose. Penkias dienas per savaitę čia buvo rengiamos choro repeticijos, ankstyvojo meninio ugdymo pamokos.

Senosios mokyklos rekonstrukcijai ir naujo priestato statybai rengtasi daugiau nei dešimtmetį.

"Statyba pradėta 2009 m. Finansinės krizės laikotarpiu darbai buvo sustabdyti, pastatas užkonservuotas. Tuomet finansuota iš Valstybės investicijų fondo. Pabaigti pastatą teko iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto", – kalba R.Guobė.

Tam, kad įkurtuvės įvyktų kuo greičiau, mokyklos darbuotojams teko imtis netradicinių priemonių, o į pagalbą atėjo visos Garliavos įstaigos. Likus dviem mėnesiams iki mokslo metų pabaigos, iš mokyklos reikėjo išsikraustyti ir užleisti vietą statybininkams.

Kad neprisieitų nutraukti mokymosi proceso, styginių instrumentų pamokos vyksta  Moterų krizių centre, Garliavos seniūnija priėmė akordeonistus ir klarnetininkus, privačioje stomatologijos klinikoje skambėjo gitaros, o rojalis ir dabar dar saugomas ligoninėje.

Neformalusis moksleivių ugdymas vis dar yra didelis savivaldybių rūpestis. O Garliavos meno mokyklos statyba yra išskirtinis įvykis šalies mastu.

Garliavos meno mokykloje ir jos filialuose ugdoma per 700 Kauno rajono vaikų. Čia kuriamos naujos koncertinės ir konkursinės veiklos tradicijos. Moksleiviai yra įvairių tarptautinių festivalių, konkursų laureatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtina

būtina portretas
Būtina įrengti šviesoforą su mygtuku signalams reguliuoti prie mokyklos.

valio

valio portretas
valio valio valio!!! labai džiaugiamės, o ypač gera naujiena dėl suaugusiųjų mokymo. galbūt net bus galimybė mokytis dailės, kol vaikai muzikuos. >gal, nebenusišnekėk su tom gatvėm.geriau išsilavinę žmonės vaikšto neasfaltuotom gatvėm negu bukiai laksto ledinėm.

muzika

muzika portretas
PAGALIAU!!! kaip bus gražu matyti naują modernų, o ne mirštantį, pastatą ir žinoti, kad ten klesti MENAS. :) Galbūt reikės sugrįžti ten ir išmokti groti kokiu nauju instrumentu vien dėl malonios aplinkos. :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių