Gaisras užgesintas: A.Nesteckis kol kas lieka savo kėdėje

Savaitės pradžioje savo ketinimais pleištą Kauno koalicijoje įkalusi konservatorių frakcija ataušo. Užvakar drąsiai kalbėjęs apie planus versti administracijos direktorių socialdemokratą Antaną Nesteckį iš kėdės, meras Andrius Kupčinskas savo ketinimų atsisakė.

Antradienį slapta be koalicijos partnerių susitarusi konservatorių frakcija savo sprendimą vakar pristatė taip pat slaptame koalicijos posėdyje. Šaltiniai savivaldybėje teigė, kad derybos vyko taip pat aukščiausiu lygiu – jose savo žodį tarė ir socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius.

Kad direktorius išsaugos savo kėdę, ėmė aiškėti jau vakar – po koalicijos posėdžio vykusioje frakcijos seniūnų sueigoje socialdemokratų ir nepartinių frakcijos seniūnė Orinta Leiputė neslėpė geros nuotaikos.

Ketvirtadienį prasidėjus tarybos posėdžiui, klausimo dėl A.Nesteckio atleidimo nebuvo siūloma įtraukti į darbotvarkę, o koalicijos partneriai demonstravo ramybę.

Prieš kelias dienas A.Kupčinskas, kalbėjęs, kad į koaliciją gali įsijungti naujas partneris, šiandien teigė, kad vicemeras gali būti renkamas iš jau esamų taryboje narių, neplečiant koalicijos. Ar tai reikštų, kad socialdemokratai už išsaugotą A.Nesteckio kėdę aukoja jiems pagal koalicijos sutartį priklausantį vicemero postą, tačiau lieka pačioje koalicijoje, lieka neaišku.

„Koaliciją vakar informavome apie savo sprendimą, tačiau pabrėžėme, kad būtina spręsti vicemero klausimą. Kkoalicijos partneriai savaip įsivaizduoja, kaip turėtų būti sprendžiamas tas klausimas – ar tiktai teikiama vicemero kandidatūra, ar labiau peržiūrima koalicijos sutartis arba jos priedas dėl pareigybių“, – teigė A.Kupčinskas.

Meras dar kartą pripažino, kad nesutariama ir dėl paties vicemero kandidatūros.

„Nors buvome nusprendę vicemero klausimą svarstyti po biudžeto tvirtinimo, kaip matome, dabar viskas užtruko“, – sakė meras.

Vienas iš trijų Kauno vicemerų postų liko laisvas po to, kai sausio pabaigoje iš šių pareigų buvo atleistas piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas Kęstutis Kriščiūnas. Jį buvo delegavę Kauno socialdemokratai, bet pareiškus įtarimus, narystę Socialdemokratų partijoje politikas sustabdė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Man jo negaila.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Parazitai jūs, dirbkite, o ne dalinkites kėdėmis

tikrai

tikrai portretas
Negaliu patikėti, kad lieka nenuverstas dabartinis direktorius nesteckis. Jei jau buvo pasiryžę versti, tai reikėjo taip ir daryti, o ne trypčioti ir bijoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių