„Gabijos“ kvartale – būsimų įkurtuvių nuotaikos

  • Teksto dydis:

Kaunas ir Kauno rajonas pastaraisiais metais gali pasigirti itin smarkiai besivystančia nekilnojamojo turto rinka. Pasirinkimo gausa ir įvairovė – pranašumas būsto ieškantiems žmonėms, tačiau kartu ir sunki užduotis nepasiklysti pasiūlymų ir pažadų jūroje. Orientuotis padeda projekto vystytojo patikimumas ir klientų rekomendacijos.

Namas už buto kainą

"Mano namas jau iškilęs, betrūksta tik notarinės sutarties ir vidinės apdailos", – sakė Vaidas Mikuckas, vienas būsimų naujojo "Gabijos" gyvenamųjų namų kvartalo naujakurių. Jis į naują erdvų būstą, esantį Akademijos miestelyje Ringauduose, atsikraustys su šeima.

Vyras pasakojo, kad namo planą rinkosi iš kelių standartinių variantų, kurie buvo pateikti statytojo, ir šiek tiek koregavo pagal save. "Pagrindiniai mūsų pageidavimai buvo, kad šiek tiek būtų atskirta virtuvės zona, būtų atskiras miegamojo kambarys, kambarys vaikui, dar vienas kambarys žvelgiant į perspektyvą, vonios patalpa, du tualetai. Statytojas jau ne vieną objektą yra pastatęs, iš kitų gyventojų nusižiūrėjau skalbyklos patalpą, tad turėsime ir ją", – vardijo V.Mikuckas.

Šiuo metu nekilnojamojo turto projektų vystoma daugybė. Kaip sekėsi rinktis, kur nori įsikurti? "Taip tik atrodo, kad gali rinktis iš daugybės, bet kai pradedi rinktis, atsiremi į kelis dalykus. Vienas jų – finansai: ką turi, ką gali ir nori sau leisti, kitas – patraukli, patogi vieta ir t.t.", – kalbėjo kaunietis.

Jis su žmona planavo šeimos pagausėjimą, reikėjo erdvesnio būsto, tad aptarė daug įvairių variantų. Ir mieste, ir už miesto. Mieste iš 3–4 kambarių butų, anot jo, nieko patrauklaus nepasitaikė arba buvo labai didelė kaina. Tokia, už kiek galima nusipirkti namą tvarkingame kvartale pakaunėje su vieta automobiliui ir dar su žemės sklypu.

V.Mikucko namas jau iškilęs, betrūksta tik notarinės sutarties ir vidinės apdailos.

Žinojo, ko tikėtis

"Gabija", anot pašnekovo, kitus variantus nukonkuravo kaina, kokybe, taip pat ir atstumu nuo Kauno. "Ne piko metu miesto centrą galima pasiekti per 10 min.", – įsitikino V.Mikuckas. Jis teigė, kad jam imponavo "Gabijos" kvartalo vientisumas, architektūrinė darna.

Pagal nustatytas taisykles kvartalo viduje ribojamas automobilių greitis, neleidžiama laikyti kovinių šunų, gyventojai įpareigojami jiems priklausančiuose sklypuose ir visame kvartale laikytis švaros ir tvarkos.

"Su statytojais – GB GROUP anksčiau buvau turėjęs darbinių santykių, žinojau, ko iš jų galima tikėtis, kad pastatys laiku ir kokybiškai, kad projektas bus išvystytas iki galo, kad bus visos komunikacijos, kvartalo apšvietimas, asfaltas", – dėstė V.Mikuckas.

"Gabijos" kvartalas, kaip ir šalia esantys to paties vystytojo GB GROUP jau pastatyti ir administruojami "Medeina" bei "Žemyna", yra gamtos apsuptyje – šalia Kamšos botaninio-zoologinio draustinio. "Žaluma man nebuvo lemiamas kriterijus renkantis būstą, tačiau tokia gamtos kaimynystė, žinoma, didelis pranašumas", – neslėpė vyras, kol kas su šeima gyvenantis dviejų kambarių bute, kurį įsigijo dar būdamas viengungis.

Iš viso "Gabijos" kvartale statomi arba jau baigti statyti 53 vieno aukšto klinkerio apdailos gyvenamieji namai su jiems priklausančiomis žemės sklypo dalimis.

Sutvarkytos infrastruktūros svarba

"Žemynoje" kiek daugiau nei metus gyvenantis Dainius Jaudegis su šeima iš pradžių gyveno "Medeinos" kvartale, vėliau nusprendė persikelti į šalia to paties vystytojo pradėtą formuoti kitą kvartalą.

Rinkdamasis sklypą jis abu kartus visų pirma ieškojo, kad kvartale jau būtų sutvarkytos komunikacijos, o ne tik dalijami pažadai. Sutvarkyta infrastruktūra (gatvelių asfaltavimas, šaligatvių sutvarkymas, apšvietimas, kvartalo aptvėrimas, komunikacijų atvedimas) – labai svarbi, nes jeigu visu tuo reikėtų pasirūpinti patiems gyventojams, gali kilti daugybė nesutarimų su kaimynais, gali tekti sugaišti daug laiko, jau nekalbant apie finansinę pusę.

Dar viena aktuali informacija, ieškant būsto, kiek kainuos jo išlaikymas, pavyzdžiui, šildymo sąnaudos. D.Jaudegis skaičiavo, kad savo A++ energinės klasės vieno aukšto namui apšildyti ir karštam vandeniui paruošti išlaidos per mėnesį šaltą žiemą sudaro vidutiniškai 75 eurus. Šildomas namo plotas yra 145 kv.m.

Namas "Medeinoje" taip pat buvo energiškai efektyvus, tačiau kitą ėmė statytis, nes panoro vieno aukšto namo, o ne dviejų.

V.Mikuckas tik iš pasakojimų žino vystytojų inicijuojamo kvartalų gyventojų bendruomeniškumo, bendrų taisyklių pranašumus, o D.Jaudegis jau spėjo pats pajusti jų naudą, įsitikino, kaip šių kvartalų vystytoja GB GROUP, apsiėmusi administruoti savo pastatytus kvartalus, sprendžia įvairias problemas ir kvartaluose palaiko tvarką. Pavyzdžiui, pagal nustatytas taisykles kvartalo viduje ribojamas automobilių greitis, neleidžiama laikyti kovinių šunų, gyventojai įpareigojami jam priklausančiame sklype ir visame kvartale laikytis švaros ir tvarkos.

Būsimiesiems naujakuriams imponuoja kvartalo vientisumas, kokybė ir atstumas iki miesto.

Stirnos, kiškiai – dažni svečiai

Kvartalai yra stebimi vaizdo kameromis, yra įrengtos laisvalaikio ir žaliosios zonos. Naujausiame – "Gabijos" kvartale yra išsaugota lygiagrečiai su Obelynės gatve auganti ilgaamžių liepų alėja, kuri lygiomis dalimis priklausys visiems gyventojams. Alėjoje rengiamas pėsčiųjų takas. Žalioji zona šiame kvartale apima gana didelę teritoriją.

"Žmona šeria stirnas, pašalus orams jos ateina prie tvoros. Mūsų sklypas kraštinis, mums pamatyti stirną, kiškius ar lapes – beveik kasdienis dalykas", – apie keturkojus svečius pasakojo D.Jaudegis.

Netoli kvartalų yra įrengtas dviračių takas, kuriuo galima nuriedėti iki pat Zapyškio. "Iki jo dar nebuvome numynę – dviračių pirkinius esame atidėję kitai vasarai", – apie planus pasinaudoti gyvenamosios vietos teikiamais pranašumais kalbėjo kaunietis.

Beje, susisiekimas geras ne tik su miestu, bet ir su vaikų ugdymo įstaigomis. Akademijoje yra valstybinis vaikų lopšelis-darželis "Ąžuolėlis" ir jo filialas, privatus "Medeinos" vaikų darželis, taip pat Ugnės Karvelis gimnazija ir Ringaudų pradinė mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GBGroup zino

GBGroup zino portretas
Laiku pastatys... as jau savo avansa neiskentes atsiemiau, velavo 4 menesius, daugiau laukti tiesiog negalejau

zxz

zxz portretas
Namo kaina ten nuo 137 iki 173 tūkst. eurų su daline apdaila. Kur tu žmogau mieste radai brangesnį už šiuos namus 3-jų kambarių butą? Centre arba senamiestyje? Ir tai sunkiai tikėtina.

Pikas

Pikas portretas
Ne piko metu miesto centrą galima pasiekti per 10 min, o piko metu - per valandą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių