G. Nausėda patarė studentams, kokį darbą rinktis po universiteto baigimo

  • Teksto dydis:

„Neparsiduokite už pinigus. Jeigu ateityje tektų rinktis tarp gero, įdomaus, bet šiek tiek prasčiau apmokamo ir ne tokio įdomus, bet geriau apmokamo darbo, rinkitės pirmąjį variantą, nes galutiniame rezultate turėsite ir įdomų, ir labiau jūsų finansinius lūkesčius pateisinantį darbą“, – šiandien Kauno technologijos universitetą (KTU) baigusiems absolventams linkėjo finansų analitikas, SEB banko vyriausiasis ekonomistas, jo prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

Į KTU „Santakos“ slėnį pasveikinti 95-osios Universitetą baigiančios absolventų laidos atvykęs ekonomistas, žiūrėdamas į pilną salę absolventų, kalbėjo: „Matau, kokie esate unikalūs. Kaip dėstytojas, galiu pasakyti, kad savo gebėjimais, mąstymu, smalsumu, kūrybiškumu skiriasi kiekviena Universitetą baigianti laida. Tai mane kaskart sujaudina bei padeda suvokti, kaip greitai keičiasi kartos, jų pasaulėžiūra.“

G. Nausėda prisipažino, kad būdamas studentu, galvojo, jog mokymasis yra baigtinis dalykas, o gavęs diplomą mokslus gali padėti į šalį. „Kai 1990-iais išvažiavau į Vokietiją, man buvo didelis šokas, nes 95 proc. tų dalykų, kurių mokiausi, buvo verti labai nedaug“, – sakė jis.

„Kaip šiandien prisimenu dramatišką savo poelgį: parašęs teorinę disertacijos dalį, išmečiau ją į šiukšlių dėžę. Tą dieną aš atsisveikinau su savo senuoju išsilavinimu ir stengiausi įgyti naują, persikvalifikuoti. Tada, kai jau maniau, kad persikvalifikavau, atėjo dar skausmingesnis suvokimas, jog ir tai dar ne pabaiga. Savo žinias kiekvieną dieną reikės šlifuoti, keisti, atnaujinti, atsižvelgti į naujas aplinkybes“, – kalbėjo G. Nausėda.

Žinomas finansų analitikas prisipažino, kad tik po kiek laiko suprato, jog mokymasis iš tikrųjų yra mokymasis visą gyvenimą: „Jei tikrai norite siekti ambicingų tikslų, noriu jums to palinkėti. Neabejoju, kad jūsų siekiai – dideli, gražūs ir siejasi su Lietuvos ateitimi.

Tikiuosi, kad studijų metais nebuvote fotografais ir „nefotografavote“ žinių. Linkiu, kad KTU, kurį gerbiu ir labai vertinu kaip aukštojo mokslo kalvę, įgytas žinias kūrybiškai panaudotumėte būsimoje karjeroje. Teišsipildo jūsų viltys ir lūkesčiai“, – linkėjo G. Nausėda.

Kai grėsmės tampa galimybėmis ir iššūkiais

Absolventus taip pat sveikino KTU Senato pirmininkas Rytis Krušinskas. „Jaučiuosi dalimi Universiteto ir noriu tikėti, kad ir jūs jaučiatės nedidele, bet reikšminga KTU dalimi. Gavę diplomus galite džiaugtis šiandien, rytoj, kitą savaitę, bet svarbu suskubti galvoti ir apie tai, kas bus toliau“, – į susirinkusius kreipėsi R. Krušinskas.

Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius pažymėjo, kad prieš kelias dienas Pasaulio ekonomikos forume Davose buvo iškelta viena reikšminga mintis apie vieną didžiausių grėsmių žmonijos ateityje – robotizaciją.

„Noriu pabrėžti, kad kiekviena grėsmė yra galimybė ir iššūkis. Vaistas grėsmei yra žmonių kūrybiškumas, o tai – nuolatinis darbas, ieškojimas kažko naujo, klausimų kėlimas, bet tik tokiu būdu ateina akimirka, kai suprantame, kad padarėme kažką kitokio, naujo. Tokiam iššūkiui turime rengtis kiekvieną dieną, bet tai svarbu, nes Lietuvai reikia kuriančių žmonių“, – kalbėjo R. Krušinskas.

Ekonomikos ir verslo fakulteto dekanės Editos Gimžauskienė sveikinimas visus pasiekė iš Vokietijos: „Nuoširdžiai sveikinu pasiekus savo tikslą. Šiandien rankose spausite KTU diplomą ir stovėdami ant alma mater slenksčio tapsite KTU alumnais. Tai reiškia, kad turite būti drąsus, ryžtingi, nebijoti keisti savęs, savo aplinkos ir pasaulio.“

KTU Alumnų asociacijos valdybos narys Tomas Urbonas, taip pat sveikindamas absolventus, atkreipė dėmesį, kad Universitetas jiems davė ne tik išsilavinimą, bet ir žmones, su kuriais studentai kartu ėjo link savo tikslų.

„Linkiu gyvenime rinktis tuos dalykus, kurie džiugina, nes tik taip būsite laimingi ir pasieksite geriausių rezultatų. Darykite tai, ko norite patys, o ne ko iš jūsų tikisi kiti“, – ir toliau išlikti vieningos KTU bendruomenės dalimi linkėjo T. Urbonas.

Gyvenimo pamokos ir kolegos visam gyvenimui

Laikinai KTU studijų prorektorės pareigas einanti Kristina Ukvalbergienė, sveikindama absolventus, kalbėjo: „Tikiu, kad studijuodami KTU išmokote bent po vieną gyvenimo pamoką ir tikiu, kad sutikote net keletą kolegų visam gyvenimui. Jeigu tų kolegų tarpe yra bent vienas dėstytojas – tai geriausia dovana akademinei bendruomenei.“

K. Ukvalbergienė linkėjo, kad šiandien gautas diplomas būtų kaip ženklas, kad neįmanomų ar neįgyvendinamų dalykų nėra. „Reikia tik atkaklumo, užsidegimo, pastangų bei kūrybiškumo ir neįgyvendinami dalykai tampa rezultatais. Nuoširdžiai Jus sveikinu“, – sakė KTU docentė.

KTU absolventus taip pat sveikino LR ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, Lietuvos neįgaliųjų sporto lengvaatletis, parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius.

12 val. diplomai buvo įteikti 95-osios laidos Ekonomikos ir verslo fakulteto bakalauro ir magistrantūros studijų absolventams bei 3-ios laidos Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto magistrams. 16 val. – visiems Universiteto mokslo daktarams bei 95-osios laidos Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto magistrantūros studijų absolventams, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto bakalauro ir magistrantūros studijų absolventams, Cheminės technologijos fakulteto magistrantūros studijų absolventams, Statybos ir architektūros fakulteto magistrantūros studijų absolventams. Iš viso buvo įteiktas 261 KTU diplomas.

Įteikus diplomus, Universiteto absolventus ir renginio svečius džiugino muzikinis grupės „Colours of Bubbles“ pasirodymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkitės banko patarėjo

rinkitės banko patarėjo portretas
"intelektualų " darbą- tada turesit namą draustinyje :(

tadas

tadas portretas
ka gali patart per svetima banka pardavinejantis lietuva zmogus musu studentui?

Nauseda patare....

Nauseda patare.... portretas
kokios talpos ,,,cemodana,,,[lagamina] rinktis studentams po studiju universiteto baigimo.....evakuojantis is lietuvos po Nausediniu politikieriu 28 metu lietuvoje vygdomo grobimo ,svedisku banku steigimo, ekonomikos sunaikinimo ir tautos genocido
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių