G. Labanauskas: gerumas grąžos nereikalauja

  • Teksto dydis:

Socialiai remtinus kauniečius jau pasiekė G.Labanausko fondo dovanos – šventiniai maisto paketai.

"Jau senokai bendraujame su daugiavaikėmis šeimomis, dažnai lankome senolius, sergančius vaikus, todėl gerai suprantu jų bėdas. Net ir dirbantiems žmonėms neretai pritrūksta euro būtiniausioms reikmėms patenkinti. Tai ką jau kalbėti apie vienišus senolius, jaunas bedarbes mamas, mažai kam reikalingus žmones su negalia, – pastebi fondo įkūrėjas Gintautas Labanauskas.

Suruošti būtiniausių maisto produktų lauknešėlius vargstantiesiems paskatino artėjančios šv.Kalėdos, kurios savo papročiais kiekvienam primena, kad tai laikas, kai reikia dalytis gerumu su kitais.

Miltai, aliejus, cukrus – bene labiausiai sunkiai besiverčiančių žmonių pageidaujami produktai. "Iš miltų gali blyną sumaišyti, aliejuje – pačių augintas bulves pietums pasikepti, – savo bėdas dėsto senolė, nedrąsiai teiraudamasi, ar galės ateiti dar kartą – paimti maisto paketo neįgaliam kaimynui, kuriam dėl ligos sunkoka pasiekti fondo patalpas.

Fondo renginių koordinatorė Edita Vaitkūnienė maisto paketus papildė konservuotais agurkėliais, pupelių indeliu – juk šventės artėja, gal ir tradicinės baltos mišrainės kas nors norės susimaišyti. Tiems, kurie užsiregistravo telefonu, bet neturi sveikatos atvykti, maisto paketus fondo nariai pristatė į namus.

"Nežinome, džiaugtis ar apgailestauti, kad vakar dalijant maisto paketus sulaukėme virš šimto žmonių. Iš vienos pusės gerai, kad bent šiek tiek palengvinome dalies žmonių gyvenimą, iš kitos pusės liūdna, kad per daug žmonių skursta, – apgailestavo fondo vadovė Antanina Medviedevienė.

"Duonos riekę alkstančiajam šiandien ištiesti galime, bet nerimą kelia vis didėjančios problemos, kurios mūsų valstybėje sprendžiamos labai vangiai. Mes labai dažnai matome badaujančius Afrikos vaikus, bet nepastebime vargstančio savo kaimyno, kuriam galėtume ir turėtume padėti, – teigia G.Labanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Uostą pastatė, partiją įkūrė, fondą išlaiko....

foto

foto portretas
Su kokia moteriške jis čia nusifotografavo? Reikėjo įdėti tą nuotrauką, kur gatvėse buvo ilgai... Berods su E.Masiuliu. Kur kas solidžiau atrodytų.

Tik tiek

Tik tiek portretas
Ir kodėl jis man toks atstumiantis, tas Labanauskas? Kažkaip jame nerandu nieko tikro, vien apsimestinumą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių