Fontanas pagaliau sužibo įvairiomis spalvomis!

Ketvirtadienį čiurlenti pradėjęs pagrindinis Kauno fontanas Laisvės alėjoje spėjo sulaukti praeivių džiugių šypsenų.

Penktadienio vakarą šypsenų ir džiugių emocijų čia buvo dar daugiau - vyko iškilmingas fontano įžiebimas.

Jau antrus metus ši tradicinė pasimatymų vieta yra antrus metus interaktyviai apšviečiama.

Šiemet fontano srovės Elmo RGB prožektoriais bus apšviečiamos net penkiomis spalvomis. Pernai apšvietimas keitėsi į nuo raudoną, mėlyną, žalią ir geltoną. Šiemet pridėta dar viena - violetinė.

Šia spalva fontanas šįvakar per įžiebimo ceremoniją pirmiausiai ir sušvis.

Apšvietimą gali keisti kiekvienas norintis. Jį galima valdyti mobiliuoju telefonu prisijungus prie fontano svetainės adresu http://fontanas.kaunas.lt/

Apšvietimo interaktyvių sprendimų autorius Tomas Stasiukaitis.

„Tie, kas telefone nenaudoja mobiliojo interneto, gali pasinaudoti nemokamu Laisvės alėjos Wi-Fi bevieliu internetu“, – pasakojo idėjos autorius ir interaktyvių prietaisų kūrėjas Tomas Stasiukaitis.

Interaktyvus fontano apšvietimas veiks visą vasarą, įspūdingiausiai, aišku, atrodys sutemus. spalvos – raudona, žalia ir mėlyna. Teigiama, kad fontano apšvietimas yra labai taupus ir elektros energijos suvartoja ne daugiau nei standartinė 100 vatų kaitrinė lemputė.

Šiemet Kaune veiks ir daugiau fontanų kauniečių ir miesto svečių pamėgtose vietose: Muzikinio teatro sodelyje, Steigiamojo Seimo, Čečėnijos bei Rotušės aikštėse, Karo muziejaus sodelyje, prie Kauko laiptų.

T. Stasiukaitis,  interaktyviais sprendimais prisidėjęs ir prie kalėdinės nuotaikos kūrimo Rotušės aikštėje, sakė miestui dar siūlysiąs ne vieną idėją.

"Pavyzdžiui, galimybę kur nors viešose vietose įrengti ūgio matuoklius", - kalbėjo T. Stasiukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių