Fontanai pradeda sezoną: neveiks tik vienas

Mieste po žiemos jau pradėjo veikti pirmasis fontanas Steigiamojo Seimo aikštėje. Netrukus kauniečiai galės džiaugtis visų miesto fontanų purslais. Be to, netrukus turėtų sušniokšti naujas fontanas rekonstruotame Kalniečių parke.

Vasariškų dienų žavesį dar labiau išryškina iš fontanų trykštantis vanduo. Steigiamojo Seimo aikštėje pradėjęs veikti fontanas tapo mieste atgyjančio vasaros sezono simboliu. "Kauno vandenų" vadovas Vilius Burokas žada, kad šią savaitę mieste ims veikti visi esantys fontanai.

"Artimiausiomis dienomis paleisime visus, išskyrus Laisvės alėjos fontaną. Jo paleisti neplanuojame dėl prasidėsiančios alėjos rekonstrukcijos, nebent, paaiškėjus tiksliam darbų grafikui, Kauno savivaldybė nutartų, kad dar kažkiek laiko fontanas galėtų veikti", – aiškino V.Burokas.

Laisvės alėjos rekonstrukcija iš esmės nepakeis vienu iš Laisvės alėjos simbolių, dažnai tradicine pasimatymų vieta vadinamo fontano. Po dvejus metus truksiančios rekonstrukcijos fontanas atgis visai nedaug pakitęs.

Šiuo metu vykstanti Kauko laiptų rekonstrukcija kol kas netrukdys džiaugtis apačioje esančiu fontanu. Laiptų rekonstrukcijos darbai vyksta viršuje, todėl apačioje esantis fontanas gali netrukdomai trykšti.

"Kauno vandenų" vadovas nuramino, kad visų numatytų paleisti fontanų mieste techninė įranga sutvarkyta. "Kauno vandenys" fontanus valdo patikėjimo teise. Nematoma fontanų dalis yra bendrovės žinioje, o estetinė fontanų išvaizda – jau savivaldybės atsakomybė.

"Mes rūpinamės fontanų technine būkle, kad jie trykštų taip, kaip yra suprojektuoti", – paaiškino V.Burokas. Iš viso mieste yra aštuoni fontanai. Šiemet laukiama devintojo premjeros. Devintą mieste fontaną planuojama paleisti rekonstruotame Kalniečių parke", – žadėjo V.Burokas.

Anot jo, fontanas vėlyvą rudenį jau buvo išbandytas, įleistas specialus plaukiantis įrenginys, kuris išpučia vandenį. "Kai tik gausime signalą, kad tvenkinys yra paruoštas, įleisime pas mus saugomą įrenginį ir, be tų aštuonių, kurie ir anksčiau veikdavo mieste, ims veikti Kalniečių parko fontanas", – signalo iš savivaldybės laukia "Kauno vandenys".

Jau veikia ir didžiulis fontanas prie centrinio Kauno klinikų įėjimo. Šis fontanas nepriklauso Kauno savivaldybei, tai Kauno klinikų nuosavybė ir rūpestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lydekolakis

lydekolakis portretas
O fontanas šalia buvusios „Aguonos“ nebus paleistas? Jei ne, tai klaidinanti antraštė.

senolė

senolė portretas
Apie fontaną Dainavos parke Jau nekalbama?O žadėjo, kad bus gražiausias parkas Kaune, Gavosi šnipštas.

Anonimas

Anonimas portretas
Visi fontanai tik centre, o mikrorajonuose kur daugiausia gyventojų neliko nė vieno. Kam reikalingas fontanas Steigiamojo seimo aikštėje kur aplink tik mašinos. Geriau atstatytų visus buvusius fontanus mikrorajonuose, o po to tvarkytų parkus, kurie ne pirmos būtinybės. O kada perkels paminklą Ąžuolyne kur veikė gražus fontanas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių