„Fluxus ministerija“ pasipuošė didžiausiu piešiniu Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike Jonavos g., Kaune, įsikūręs menų inkubatorius „Fluxus ministerija“ šią savaitę pasitinka pasipuošęs didžiausiu Lietuvoje piešiniu „Meistras“.

Nors piešinys sukėlė tikras aistras tarp Kauno politikų dėl esą propaguojamos tabako reklamos, 260 kv. metrų dydžio „Meistras“ sėkmingai buvo baigtas ir nuo šiol puošia ne tik „Fluxus ministerijos“ fasadą, bet ir Kauno panoramą: netoliese Santakos esantis piešinys gerai matomas tiek nuo miesto stogų, tiek iš abiejų upės pusių.

Idėjos autoriaus, „Fluxus ministerijos“ viceministro Edgaro Stanišausko, teigimu, savaitgalį Kaune baigtas piešinys yra tik pradžia – daugiau tokių piešinių turėtų atsirasti ir Vilniuje.

„Nors užsienio miestuose panašiais piešiniais pastatai puošiami dažnai, Lietuvoje tai, deja, nėra gausiai praktikuojama. Manome, jog tai gera proga populiarinti tokią meno formą Lietuvoje, puošiant miestų erdves“, – teigė jis.

E.Stanišausko teigimu, šiuo metu yra paskelbtas eskizo konkursas papuošti Vilniuje esančio Jono Meko skersvėjo sienas. „Fluxus ministerija“ laukia įvairių idėjų, kurių tema – „Fluxus“ judėjimas, jo atstovai ir kūryba.

„Fluxus ministerijos“ fasado piešinys „Meistras“ yra nekomercinis meno projektas. Piešinio autoriai – menininkai Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to basiakai

to basiakai portretas
nusisneki zmogau tu matau... man, tai tokie kompeterastai ziauriausi, nepatenkinti visad, pavydus ir t.t., eik ir pats padaryk kazka, lopas tu...

basiakai

basiakai portretas
suprantu, nepriteikliai trukdo igyvendinti savas fantazijas, bet jei igyvendini, tai kam toki liudno nukrioselio, is kurio burnos juodas liezuvis dangun sauna, atvaizda pasirenki? Ar cia pagal posaki: kaip nusiteiki - taip ir gyveni?

Cinamoninė bandelė

Cinamoninė bandelė portretas
Bravo ! Puikus darbas !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių