Floristas Lietuvos mamoms padovanojo 400 kg gėlių širdį

  • Teksto dydis:

Milžiniška širdies formos puokštė – tokią dovaną šiais metais garsus šalies floristas Andrius Plindinas paruošė visoms Lietuvos mamoms. Kauno „Akropolyje“ lankytojus džiuginanti kompozicija „Lietuvos širdis“ primena, kad mamoms dėmesį turėtume rodyti kiekvieną dieną, ne tik specialiomis progomis.

Širdies formos puokštė sukurta iš daugiau nei 4000 žiedų: mažiausiai 600 gerberų, 3500 chrizantemų žiedelių, o kitų smulkių šakelinių gėlių žiedų suskaičiuoti nė nepavyktų. Tokius augalus A. Plindinas rinkosi atsižvelgęs į tai, kad jie bus eksponuojami prekybos centre.

„Lietuvos širdimi“ dėl savo simbolinės reikšmės pavadinta puokštė išsiskiria ir dydžiu – kompozicija yra 2 metrų aukščio ir pusantro metro pločio, o bendras svoris viršija 400 kilogramų.

Paklaustas, kokias gėles lietuviai dovanoja savo mamoms, floristas populiariausiomis įvardino tulpes, rožes ir narcizus. „Tradicinių gėlių lietuviai nelabai turi, dažniausiai renkasi tiesiog klasikines gėles – tai, kas žydi darželiuose, arba rožes. Pastaruoju metu dar išpopuliarėjo orchidėjos vazonėliuose“, – sakė jis.

Floristas pastebi, kad lietuviai prieš Motinos dieną jaučiasi įpareigoti nupirkti mamai gėlių, todėl pataria neprisirišti prie, jų manymu, būtinų paminėti datų ir švenčių. A. Plindino teigimu, mamas gėlėmis turėtume džiuginti ir be progos: „Idealios puokštės mamai sukurti net ir neįmanoma – brangi ji tampa tik dovanojama iš visos širdies.“

Gėlių kompozicijos pristatymas pradėjo Žiedų savaitę Kauno „Akropolyje“. Visą šią savaitę moterys bus skatinamos pasižadėti skirti laiko ir sau – daugiau šypsotis, sveikiau maitintis ir sportuoti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių