„Metų kaunietės“ rinkimų iškilmės – jau čia pat

  • Teksto dydis:

Kovo 8-osios laukia daugybė kauniečių. Ši diena – išskirtinė proga pagerbti moteris už tai, kad jos šalia.

"Kauno diena", pagerbdama visas miesto moteris, "Žalgirio" arenoje vyksiančioje šventėje paskelbs ir apdovanos vieną, sulaukusią daugiausia kauniečių palaikymo, – "Metų kaunietę 2016".

Prasminga idėja

Dienraštis "Kauno diena" jau penktą kartą surengė "Metų kaunietės" rinkimus. Šį projektą kauniečiai vertina dėl jo prasmingumo – tai galimybė atrasti talentingas, atsidavusias, miesto ir aplinkinių labui dažnai tyliai besidarbuojančias moteris.

"Metų kaunietės" titulą jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė.

Palaikydami moteris šiuose rinkimuose kauniečiai taip joms dėkoja už jų pastangas garsinti, gražinti Kauną, padėti gyventojams suprasti, kad jų miestas – vertas pasididžiavimo ir meilės, kaip ir visi jo gyventojai. Pro kauniečių akis nepraslydo ir nuoširdi konkursančių kasdienė veikla bei pagalba, moralinė parama visiems, kuriems jos reikia.

Šiandien šių moterų balsas yra girdimas, o darbai – pripažinti, verti pagarbos ir dėkingumo.

Į "Metų kaunietės" rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai ir net Lietuvos Prezidentė. Ji renginį globoja jau kelerius metus.

"Veiklių ir kūrybingų moterų lyderystė keičia visą Lietuvą. Ji įkvepia ir padrąsina siekti, kurti, gyventi. Šiandien šių moterų balsas yra girdimas, o darbai – pripažinti, verti pagarbos ir dėkingumo. Jie – darbštumo ir atsakomybės pavyzdys bei mūsų visų stiprybė", – įsitikinusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Gerų darbų šventė

Specialiosios "Metų kaunietės" komisijos, iš dalyvių dešimtuko rinkusios finalinį šešetuką, narys Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys Kauno moteris gyrė už jų veiklumą, aktyvumą, darbštumą ir linkėjo nebūti tokioms kuklioms. Gaila, kad daugybė jų nelinkę viešinti savo pasiekimų.

"Galbūt dėl to aplinkiniams iniciatyvi, talentinga, besistengianti moteris, jos nuopelnai dažnai atrodo savaime suprantamas dalykas. Tačiau taip nėra. Gerus darbus, pasiekimus būtinai reikia viešinti ir kuo daugiau, kuo dažniau", – kalbėjo B. Želvys, atkreipęs dėmesį, kad "Kauno dienos" organizuojamas projektas "Metų kaunietė" inicijuotas kaip tuo tikslu.

Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius dr. Egidijus Stancikas rinkimus "Metų kaunietė" pavadino projektu ne dėl garbės, o kaip gerų pavyzdžių parodą. "Tai yra gerų darbų šventė", – apibūdino teatro vadovas.

Primins vardinės statulėlės

Trečiadienį paaiškėsianti "Metų kaunietė 2016" bus apdovanota garsaus Lietuvos karikatūristo ir stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta vardine statulėle.

Kitoms finalistėms taip pat bus įteikta po vardinę E.Unguraičio statulėlę, atspindinčią moterišką švelnumą, grakštumą ir visas kitas moterims priskiriamas savybes.

Visos "Metų kaunietės" projekto finalo dalyvių statulėlės yra vienetinės. Jos kuriamos kiekviena atskirai laisvo formavimo būdu, tad dviejų identiškų nėra. Kūrinį iš stiklo masės būtina suformuoti per 10–15 sek., tad pataisyti darbą galimybės – menkos. Viską lemia profesionalumas.

Dizaineris statulėles Metų kaunietėms kuria jau ne vienus metus, tačiau ir šiemet jaudulys buvo ne mažesnis. "Kurti apdovanojimą Metų kaunietei yra labai didelė atsakomybė. Šia statulėle bus apdovanota išskirtinė moteris", – kalbėjo kūrėjas.

Šio patyrusio menininko suprojektuoti ir pagaminti įspūdingi prizai bei dovanos puikuojasi įvairių tarptautinių ir respublikinių konkursų, varžybų nugalėtojų, šou renginių laureatų namuose.


Dovanos dalyvėms

"Kidy Tour" nugalėtojai dovanoja 5 žvaigždučių kelionę, finalo dalyvių laukia projekto rėmėjos "Žiedės" ir partnerio "Grand SPA Lietuva" dovanos.

Už visokeriopą pagalbą dėkojame: projekto mecenatui prekybos ir pramogų sostinei "Akropolis", pagrindiniams rėmėjams "Kauno tiltams", "Perlui", rėmėjams "Žiedei", "Peugeot", "Batų kalnui", o taip pat partneriams "Kidy Tour", CLINIC|DPC dantų priežiūros centrui, "Grand SPA Lietuva".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Labai gaila, kad komisija rinko bet ne kauniečiai. Juk dauguma balsų gavę moterų net nepateko į sešetuką. O juk rinkome,balsavome už žinomas koleges, geras moteris, mamas,kaunietes. Todel manome kad visos tos susrinkusios daugiausiai kauniečių balsų iš balsavusių kauniečių, , pas taip pat pakviestos ir pagerbtos Metų kaunietės rinkimuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių