Festivalis „Kaunas Jazz“ mieste įkaitino net orą

Mieste juokaujama, kad nuo ketvirtadienio prasidėjęs tradicinis „Kaunas Jazz“ festivalis įkaitino net orą. Visą savaitgalį laikinoji sostinė gyveno džiazo melodijomis ir nuotaikomis.

Kauno filharmonijoje, Rotušėje, Karo muziejaus sodelyje, naktiniame klube, Vienybės aikštėje ir šventovėse – tokiose vietose džiazas linksmino miestiečius ir svečius. Visi galėjo išgirsti Raimondos Vaičiūtės duo, varpų džiazo muzikos koncertą „Juliaus Vilnonio projektas mi-do-re“, išgirsti amerikietiško džiazo garsus Christian McBride Trio, pamatyti džiazo madas bei tiesiog sudalyvauti kasmetiniame kultūriniame šurmulyje.

Festivalio programai įsibėgėjant, publiką kaitino vis žymesni atlikėjai – vakar Vienybės aikštėje pasirodė Arina, o vakaro vinimi tapo jau dešimtą kartą „Kaunas Jazz“ dalyvaujančio „Saulės kliošo“ pasirodymas. Sausakimšoje erdvėje minią gan greitai įsiūbavo basa scenoje pasirodžiusi vokalistė Justė Starinskaitė. Visą pasirodymą vainikavo įspūdingas fejerverkas.

Sekmadienį buvo galima išgirsti ir žydiškąją temą džiaze. Kauno žydų sinagogoje grojo Oki Dakari trio iš Izraelio. Vakarop, 19 val. muzikos gurmanų laukia ypatingas desertas – Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys amerikietiškojo džiazo žvaigždė Lizz Wright su grupe. Lyginama su Tracy Chapman ir Nina Simone, jaunoji atlikėja pusantros valandos džiugins susirinkusiuosius arenoje.

Pernai festivalio organizatoriai į Kauną atsivežė taip pat ne mažesnę žvaigždę Bobby Mc Ferrin. Lizz Wright koncertas – baigiamasis „Kaunas Jazz“  akordas.

Šių metų festivalyje pasirodė atlikėjai iš Lietuvos , Suomijos, JAV, Lenkijos, Prancūzijos, Izraelio, Austrijos.


Šiame straipsnyje: Kaunas Jazz

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Nesu persenusi amžiumi, man patinka džiazas, bet pamoralizuosiu. Pirmiausiai smagiai nudžiugau kai pamačiau kiek džiazo gerbėjų šeųtadienį vienybės aikštėje. visad džiaugiausi ne tik šio festivalio"meniu" bet ir klausytojais. Šeštadienį pašiurpau: nei kultūros, nei elekentaraus elgesio supratimo.Kur kaip sako"š", ten ir šiukšles meta, girtas jaunimėlis,net nežiūri kad cigarečių pelenus vaikams ant galvų krato. Po to išgirdau , cituoju" negi kam nors patinka tokia muzika", vat tada supratau kad geras oras išginė visus į gatves ir džiazas tiesiog pasimaišė tinakmu laiku tinkamoje vietoje. Ačiū dievui, sinagoga gražino džiazo festivaliui gerą vardą. Ačiū.Tikras džiazas -siela džiaugėsi. Tik prašymas kitiems metams, nu sinagoga-ne pievelė prie karo muziejaus ir ne turgus-paplepėt gali ir kitur.

Rimas

Rimas portretas
Jau seniai aisku, kad tie kurie klausosi radzi,cicina,po to eina klausytis dziazo...Lietuvoje kultura buvo sistemingai naikinama.Taip kad tikrasis klausytojas liko minimalioj pozicijoj.Ir nieko cia nuostabaus nera, nes Lietuvoje populiareja plastmasine kultura, kai pro automobilio langus koks pacukas pasileidzia kompiuterinius ruosinius, kuri Lietuvoje vadinami muzika...Bumsikai ar dar kaip????

666

666 portretas
kazkas pribezdejo ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių