Iš fantastiška panorama džiuginusios kavinės liko tik styranti kolona

Prieš kelerius metus Šilainiuose kauniečius džiugino verslininko Vyto Čičelio kavinė „Viva Kaunas“. Ji  buvo įsikūrusi puikioje vietoje – ant Milikonių kalno šlaito. Nuo kavinės lauko terasos atsiverdavo įspūdinga Kauno panorama, kuria teko grožėtis. Tačiau lankytojus „Viva Kaunas“ kvietė neilgai. Ar matėte, kas liko iš šios kavinės?

„Vasario pradžioje užsukau į Milikonių kalno apžvalgos aikštelę. Iš jos atsiveria gražūs Kauno vaizdai. Pasigėrėjau jais ir pamačiau, kad nebėra ant kalno šlaito stovėjusios apleistos kavinės. Iš jos liko tik pagrindinė kolona, laikiusi kavinės terasą. Liūdnas vaizdas“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo kaunietis Gediminas.

Jis apgailestavo, kad prieš kelerius metus kavinė „Viva Kaunas“ buvo uždaryta. „Vasarą pietauti kavinės lauko terasoje ir grožėtis miestu būdavo labai smagu. Atvykdavau čia labiau ne dėl maisto, o dėl galimybės gurkšnojant kavą pamatyti širdžiai mielus vaizdus. Gaila, kad dabar tenka matyti visai kitokį vaizdą“, – sakė vyras.

Taip kavinė atrodė prieš kelerius metus

Vasarą pietauti kavinės lauko terasoje ir grožėtis miestu būdavo labai smagu.

Prie Milikonių kalno apžvalgos aikštelės apsilankiau ir praėjusią savaitę, ir vakar. „Viva Kaunas“ pastato, kuris buvo sumontuotas iš gaubtų metalo konstrukcijų ir gaubto stiklo, nebėra. Nebeliko ir buvusios lauko terasos, styro tik pagrindinė kolona, laikiusi kavinės terasą.

„Viva Kaunas“ gyvavo mažiau nei ketverius metus. Kavinė duris atvėrė 2014 m. sausio mėnesį, o 2017-ųjų rudenį uždaryta, nes buvo pripažinta, kad statinys atsirado nelegaliai.

Kavinei pradedant veiklą pastatui buvo suteiktas laikinojo statinio statusas – su Kauno miesto savivaldybe sudaryta trejų metų sutartis, kurioje nurodyta, kad teritorijoje šalia Linkuvos gatvės bei namų valdos Tvėrių gatvėje stovės kioskas arba paviljonas, teikiantis viešas paslaugas.

Pasibaigus terminui, Kauno savivaldybė su pastato savininku Vytu Čičeliu sutarties nepratęsė ir 2017 m. spalį nurodė išmontuoti kavinės „Viva Kaunas“  pastatą su jį jungiančia lauko terasa. 

Kavinės savininkas ilgai nevykdė miesto valdžios reikalavimo išmontuoti statinį. Jo ardymo darbai prasidėjo 2019 m. rugpjūčio antroje pusėje.  Praėjusių metų spalio 5 d. „Viva Kaunas“ užsiliepsnojo. Ugniagesiai atvyko labai operatyviai, todėl pastatas smarkiai nenukentėjo.

Pagal Kauno miesto savivaldybės viziją, šioje vietoje galėtų iškilti turizmo paviljonas.


Komentaras

Aloyzas Pakalniškis, Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas: „Savivaldybė pastato savininkui V.Čičeliui yra ne kartą sakiusi, kad jis demontuotų tą statinį. Iki šiol visus darbus palaipsniui jis atliko pats. Kolona likusi gal todėl, kad pažliugusi žemė, tikriausiai technikai sunku privažiuoti.

Miesto pozicija nesikeičia. Jei darbai nebus atlikti iki galo ir likusi kolona stovės, ją demontuos „Kauno švara“, o V.Čičeliui bus atsiųsta sąskaita už atliktus darbus. Verslininkas turės susimokėti. Tačiau kol kas laukiame“.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaMilikonių kalnaskavinė Viva KaunasVytas ČičelisKauno savivaldybėAloyzas Pakalniškis

NAUJAUSI KOMENTARAI

asilas

asilas portretas
2023 metai, nebėr ten nieko iki šiol, tik raudoną apžvalgos ratą vasarom privelka

bbd

bbd portretas
Bet uztat turesim nuostabu, nepakartojama papu fabrika azuolyne

H

H portretas
Kodėl Lietuvoje nevertinamas kažką dirbantis žmogus.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių