Europos svarsčių kilnotojai varžėsi Garliavoje

  • Teksto dydis:

Iš Garliavoje birželio 30 – liepos 1 d. vykusio IUKL Europos jaunių (U-16 ir U-18) svarsčių kilnojimo čempionato Lietuvos komanda parsivežė gausybę įvairių spalvų medalių.

Kauno mero pavaduotojas, daugkartinis Lietuvos ir Europos svarsčių kilnojimo čempionas Paulius Visockas pasidžiaugė, kad toks renginys surengtas Garliavos sporto centre. „Tai pripažinimas, kad turime gilias sporto tradicijas ir tinkamą infrastruktūrą“, – sakė vicemeras.

Kaip praneša Lietuvos svarsčių kilnojimo federacija, Lietuvos pasirodymą U-16 grupėje (sportininkai kėlė 16 kg svarsčius) pradėjo Erikas Kocys. Jis svorio kategorijoje iki 53 kg, svarsčius išstūmęs 60 ir išrovęs 100 kartų, užėmė 4 vietą. Šioje grupėje taip pat dalyvavo Justas Gruduls (iki 58 kg), kuris svarsčius išstūmė 110 ir išrovė 120 kartų bei iškovojo pirmąjį Lietuvos komandai – sidabro – medalį. Justas antrą varžybų dieną dalyvavo ir ilgo ciklo rungtyje, kur svarsčius iškėlęs 75 kartus taip pat pasipuošė sidabro medaliu.

U-18 grupėje sportininkai kėlė 24 kg svarčius. Pirmasis iš lietuvių startavo Justas Šidlauskas (iki 58 kg), kuris svarsčius išstūmė 18 ir išrovė 62 kartus. Tai jam užtikrino bronzos medalį. Tokios pat spalvos medalį iškovojo ir ilgo ciklo rungtyje su 20-čia pakėlimų. Svorio kategorijoje iki 63 kg dalyvavęs Matas Čepulis svarčius iškėlė 60 ir išrovė 140 kartų, o antrą dieną ilgo ciklo rungtyje su 50 pakėlimų bei pelnė bronzos ir sidabro medalius.

Ernestas Augustinas (iki 68 kg), svarsčius išstūmęs 90 ir išrovęs 115 kartų, užsitikrino antrą vietą. Antras liko ir Aurimas Stulgys (iki 78 kg), kuris svarsčius išstūmė 116 ir išrovė 121 kartą. O sunkiausias iš vaikinų Tomas Vyšniauskas (virš 78 kg) liko trečias – svarsčius išstūmė 60 ir išrovė 130 kartų.

Čempionate U-16 mergaičių grupėje pirmoji startavo Violeta Liegytė (iki 53 kg), kuri 12 kg svarstį išrovė 170 kartų ir užėmė 4 vietą, tačiau ilgo ciklo rungtyje jai pavyko svarstį iškelti 50 kartų ir iškovoti sidabro medalį. Jos pavyzdžiu pasekė  Gabrielė Kuršaitytė (iki 58 kg), kuri svarstį išrovė 153 kartus.

U-16 grupės pasirodymą užbaigė Ramunė Lukošiūtė, kuri su 142 rovimais užėmė ketvirtą vietą. Merginų U-18 grupėje dalyvavusi Ugnė Tamoševičiūtė (virš 63 kg) ilgo ciklo rungtyje 12 kg svarstį iškėlė 50 kartų ir iškovojo sidabro medalį.

Abiejų dienų varžybų pabaigose vyko estafetės, kur dalyvavo komandos, sudarytos iš penkių tos šalies sportininkų. Pirmą dieną Lietuvos estafetės komanda (Matas Čepulis, Ernestas Augustinas, Narvydas Janušauskis, Aurimas Stulgys ir Rolandas Bykovas) 24 kg svarstį išstūmė 219 kartų ir iškovojo sidabro medalius.

Antrą dieną vyko ilgo ciklo estafetėje Matas Čepulis, Aurimas Stulgys, Mantas Ramonas, Narvydas Janušauskis ir Evaldas Rimša surinko 145 taškus ir taip pat iškovojo antrąją vietą.

Bendroje įskaitoje pirmą vietą iškovojo Rusijos atstovai, Lietuvos komanda liko antra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių