Europos kultūros sostinės projektui – 4 milijonai eurų

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės taryba šiandien pritarė, kad Kauno rajonas kartu su Kauno miestu siektų tapti 2022 m. Europos kultūros sostine. Projektui finansuoti Kauno  rajono savivaldybė 2018–2023 m. planuoja skirti 4 mln. eurų.

Projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ vadovė Virginija Vitkienė pastebėjo, kad svarbu ne tik išryškinti regiono pranašumus, bet ir gerinti kultūros infrastruktūrą, paslaugų kokybę, parengti inovatyvius projektus.

„Džiaugiuosi, kad tiesiame dar vieną tiltą tarp dviejų kaimyninių savivaldybių. Neabejoju, kad investicijos į kultūrą mūsų krašto žmonėms atsipirks“, - kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno unikalumą stiprina tai, kad jis yra vienintelis Lietuvoje Hanzos miestas. Ryškų pėdsaką palikęs laikinosios sostinės laikotarpis, o art deco architektūra įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Mieste daug universitetų, kultūros, mokslo įstaigų.

Kauno rajone, Karmėlavoje, veikia tarptautinis oro uostas – patogi galimybė atvykti turistams. Atnaujintas Raudondvario dvaras su menų inkubatoriumi – puiki erdvė tarptautiniams renginiams. Čia vyksta Žemės meno festivaliai „Land art Raudondvaris“. Tūkstančius gerbėjų sutraukia ir Kulautuvoje vykstantis bardų festivalis „Akacijų alėja“, Zapyškio aitvarų festivalis, tarptautinės šunų kinkinių varžybos Jadagoniuose, unikali Samylų bendruomenės šventė „Pėdos marių dugne“.

Abi savivaldybės deda daug pastangų, siekdamos dviračių takais sujungti Kauną su Pakaunės miesteliais, formuojamas Mažasis pakaunės turizmo žiedas, kuris turėtų būti įdomus ir užsienio turistams. Kartu kuriami planai gaivinti Kauno tvirtovės fortus.

Europos kultūros sostinės vardas kasmet suteikiamas ne daugiau kaip vienam miestui kiekvienoje iš dviejų ES valstybių narių. 2022 metais teisę vienam miestui suteikti šį vardą yra gavusi Lietuva ir Liuksemburgas. Miestų paraiškas vertins tarptautinė komisija. Galutinis sprendimas dėl Europos kultūros sostinės vardo suteikimo bus priimtas 2017 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamokėm

pamokėm portretas
įdomiausia, kad tą vamzdį prie Neries vilniečiams įsiūlė ne kas kitas, o kaunietis. Padarysim metams sostinę Kaune, tai ne tokių vamzdžių pristatysim už kelioliką milijonų...Bile gaila - juk tauta sudeda per mokesčius.

Kultūros sostinė?

Kultūros sostinė? portretas
Gal ir gerai, bet pirmiausia reikia bent apmusijusią Kauno širdį, jei nerenovuoti, tai bent padažyti ir jų langus bent nuplauti, nes net bloga darosi nuo tokio vaizdo. Tikras bomžynas ten gyena ar šiaip nevalyvi žmonės. O jau senamiestyje kanalizacijos dvokimas nosį riečia. Gal sakau nuo to reikia pradėti, nes juk senamiestis prezentuoja, koks pas mus miestas. Juk po jį vaikšto, aukšti ir nelabai, svečiai ir turistai.

PASIMOKYKITE IŠ VILNIEČIŲ.....

PASIMOKYKITE IŠ VILNIEČIŲ..... portretas
Atvažiuokite pasigrožėti sukurtu "ŠEDEVRU" - vamzdį į Neries upę...Kainavo tai kainavo, bet kūrinys....Pasaulyje tokio niekur nėra. Tiesa...taip po šiai dienai, niekas ir nesuprato - KĄ JIS SIMBOLIZUOJA?....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių