Europos dieną kauniečiai pasitiko šokiais ir dainomis

Gegužės 9-ąją visame žemyne yra švenčiama Europos diena. Nuo pietų Kaune šurmuliavo šventiškai nusiteikę miestiečiai, kurie skambant dainoms ir šokiams, taip pat minėjo šią šventę.

„Prieš 61 metus prancūzų politikas Robertas Schumanas pakvietė visas Europos tautas vienytis – tai buvo inspiracija kurtis Europos Sąjungai (ES), todėl gegužės 9 dieną yra minima Europos diena“, – į šventės dalyvius kreipėsi renginio organizatorė, Kauno Europos informacijos centro „Europe Direct“ vadovė Diana Lukoševičiūtė-Burneikienė.

Muzikinio teatro sodelyje visą popietę skambėjo muzika, ant Laisvės alėjos grindinio trypė šokėjai, išskirtines madų kolekcijas pristatė jaunieji kūrėjai – visa tai renginio „Kartos ant Europos žemėlapio“ akcentai.

Šventės dalyvė Neringa, „Atžalyno“ mokyklos moksleivė, kartu su draugėmis renginio metu pristatė savo rankomis kurtą kolekciją „Eko stilius“. „Džiaugiamės, kad šią dieną galime švęsti kartu su visa Europa“, – sakė jaunosios kūrėjos.

Mergaičių sukurtos suknelės pagamintos iš šiukšlių maišų, plastikinių butelių, kamštelių, senų laikraščių – viso to, ką kasdien išmetame į šiukšliadėžes.

Kauniečiai taip pat galėjo pasimėgauti gyvai atliekamo europietiško džiazo melodijomis, kurias atliko saksofonistas Aleksander Kozhevnikov. Lietuvos aitvarų judėjimo nariai miestiečius mokė, kaip taisyklingai sumeistrauti ir į orą paleisti aitvarus.

Mažuosius kauniečius itin pradžiugino dalinami šventiniai balionai, o senjorus – nemokama kava.

2012-uosius paskelbus vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais, šios temos stengėsi neapeiti ir šventės organizatoriai.

„Labai stengiamės pabrėžti kartų solidarumo metus, todėl surengėme akciją „Patirties suoleliai“. Senjorai medikai, kurie kažkada buvo garsūs savo srities profesionalai, šiandien dalijosi savo patirtimi, žiniomis“, – pasakojo D.Lukoševičiūtė-Burneikienė.

Bet kuris žmogus, prisėdęs ant mėlynai-geltonų suolelių, galėjo gauti patarimą kardiologijos, onkologijos, ekologijos ir sveikos gyvensenos, ginekologijos, akušerijos, slaugos, Rytų medicinos klausimais.

„Stengiuosi dalyvauti visuose miesto renginiuose. Europos diena man yra šventė, nes esame tikri europiečiai ir turime tuo didžiuotis“, – džiaugėsi kaunietė Danutė Škemienė.

Susirinkę senjorai taip pat buvo kviečiami prisidėti prie iniciatyvos „Senjorų linkėjimai jauniesiems europiečiams“. Dideliuose stenduose vyresniosios kartos atstovai galėjo parašyti savo palinkėją ateities kartoms. Po šventės visi stendai papuoš Kauno Europos informacijos centro patalpas.

Europos dienos šventę Kaune tradiciškai organizuoja asociacija Europos judėjimas Lietuvoje kartu su Kauno Europos informacijos centru "Europe Direct". Europos judėjimo Lietuvoje generalinis sekretorius Giedrius Kalninis kauniečiams palinkėjo naujų siekių ir laimėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tooomas

tooomas portretas
su 9-aja geguzes,su svente jus visus.valio draugai....valio

Berta

Berta portretas
Kuo daugiau švenčių tuo smagiau.Kauniečiai pažiūrėkite koks gražus pavasaris

Pilietis

Pilietis portretas
Kas nežino praeities ,tas neturės ateities.Greitai pamiršote kas ir kada išlaisvino tąEuropą .Su Pergalės Dienos švente, NUSMURGĖLIAI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių