Etikos sargai turi priekaištų A. Verygos sutuoktinei

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sutuoktinė, Kauno klinikų gydytoja Rasa Verygienė ir dar 15 medikų tinkamai nedeklaravo interesų, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Komisija tyrimą dėl Vilniaus Santaros ir Kauno klinikų medikų atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktos informacijos pagrindu. Apie sprendimą komisija informavo ketvirtadienį.

„R. Verygienė sutuoktinio A. Verygos duomenis savo privačių interesų deklaracijoje nurodė nesilaikydama įstatyme numatytos tvarkos ir terminų: laiku nenurodė jo Seime ir Sveikatos apsaugos ministerijoje einamų bei bendrovėje „Romuvos klinika“ eitų pareigų, o taip pat – vykdytos individualios veiklos“, – konstatavo komisija.

Be kitų medikų, VTEK nustatė, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų gydytojas, žinomas kardiochirurgas Rimantas Benetis laiku bei tinkamai nedeklaravo narystės Lietuvos krūtinės ir širdies chirurgų draugijoje bei medžiotojų klube „Girios“.

R. Verygienė sutuoktinio A. Verygos duomenis savo privačių interesų deklaracijoje nurodė nesilaikydama įstatyme numatytos tvarkos ir terminų.

Šiame medžiotojų klube interesų nedeklaravo ir dar trys asmenys, nesusiję su medicina – buvęs Utenos kolegijos direktorius Gintautas Bužinskas, Valstybinių miškų urėdijos Panevėžio regioninio padalinio Raguvėlės girininkas Arvydas Stakė ir Jurbarko regioninio padalinio Veliuonos girininkas Saulius Belevičius. Jie taip pat pripažinti pažeidę įstatymus.

Priekaištų dėl neišsamių deklaracijų VTEK turėjo ir šiems Vilniaus universiteto Santaros klinikų medikams: III širdies chirurgijos skyriaus vedėjui Gintarui Kalinauskui, Kaulų čiulpų transplantacijos skyriaus gydytojui hematologui Artūrui Slobinui, šio skyriaus gydytojui Valdui Pečeliūnui, Kardiologijos ir angiologijos centro gydytojai kardiologei Sigitai Glaveckaitei, Intensyvios kardiologijos, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vyresniajai slaugytojai-slaugos administratorei Jadvygai Lozovskai, II Anesteziologijos-reanimatologijos skyriaus vedėjui Robertui Stasiui Samalavičiui.

VTEK teigimu, deklaracijų tinkamai neužpildė ir Neurologijos centro gydytoja neurologė Rasa Kizlaitienė, Širdies ir chirurgijos centro gydytojai Lina Lukoševičiūtė, Arūnas Valaika, Pulmonologijos ir alergologijos centro gydytoja Elena Bernotienė, Neurologijos centro gydytojas neurologas Gintaras Ferdinandas Kaubrys, Medicininės genetikos centro gydytoja genetikė Birutė Burnytė, Intensyvios kardiologijos, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjas Giedrius Navickas.

Medikai nenurodė priklausantys kelioms asociacijoms, darbo privačiose klinikose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel vieni kaltesni uz kitus

kodel vieni kaltesni uz kitus portretas
Kazkodel niekas nesidomi,kai anukelio seimyna,pusantro hektaro zemes sklypa Vilniuje perka uz 1 eura,kodel tuomet tos aktyviosios valstybines institucijos tyli.Kodel Degutienes sunui regijoniniame parke leista statyti sklype tik viena nama,o ten jie buvo pastatyti 3 ir visiskai tylu,tik telikas parode ir viskas baigesi.Kyla klausimas,kodel tokia nelygybe,jei yra pazeidimas.

Al

Al portretas
Aurelius didviris, vienintelis pasipriesino Lietuviu nusigerimui, nutukimui, prisiema atsakomybe uz ne populistinius sprendimus svaigintis ir tukti

to Kauniete

to Kauniete portretas
Prie ko cia Landsbergiene? Skaityk straipsni
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių