Etikos sargai: KTU profesoriai buvo veikiami interesų konflikto

  • Teksto dydis:

Trys Kauno technologijos universiteto (KTU) profesoriai, vadovaujantys dviem universiteto katedroms ir dar vienam padaliniui, spręsdami dėl jų artimųjų tarnybos, buvo veikiami interesų konflikto, trečiadienį nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK teigimu, KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto Kokybės vadybos katedros vedėja profesorė Rūta Čiutienė, Projektų vadybos centro direktorius profesorius Bronius Neverauskas ir Socialinių mokslų fakulteto Strateginio valdymo katedros vedėjas profesorius Giedrius Jucevičius sprendė klausimus dėl jiems tiesiogiai pavaldžių šios mokymo įstaigos padaliniuose dirbančių artimų asmenų tarnybos eigos.

"Komisijos nuomone, tokie R.Čiutienės, B.Neverausko ir G.Jucevičiaus veiksmai buvo veikiami Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme, kuris jiems yra taikomas tiesiogiai, nurodyto viešųjų ir privačių interesų konflikto", - nurodoma VTEK pranešime.

Tačiau Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimo komisija neaptiko.

"Komisija pažeidimo nekonstatavo, apsiribojo rekomendacijomis ir siūlymais tam tikrais. (...) Komisija konstatavo, kad mano, jog (profesoriai - BNS) veikė interesų konflikto situacijoje", - BNS trečiadienį sakė VTEK atstovas Tomas Čaplinskas.

Komisija jiems rekomendavo ateityje nusišalinti nuo tokių klausimų rengimo, svarstymo bei sprendimo priėmimo procedūrų, o "iškilus viešųjų ir privačių interesų konflikto situacijai, susijusiai su artimų asmenų darbu, kreiptis į tiesioginį vadovą prašant pateikti rekomendacijas dėl tolesnės tarnybinės veiklos".

KTU rektoriui VTEK teigia rekomenduojanti parengti ir patvirtinti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas praktiškai užtikrinančią tvarką, "užkertančią kelią galimiems viešųjų ir privačių interesų konfliktų bei nepotizmo atvejams jo vadovaujamos įstaigos darbuotojų veikloje", o iškilus galimiems viešųjų ir privačių interesų konflikto atvejams, parengti konkrečias rašytines rekomendacijas atitinkamiems darbuotojams dėl tolesnės tarnybinės eigos ir užtikrinti veiksmingą šių rekomendacijų laikymosi kontrolę.

Komisijos nuomone, tokia situacija, kaip KTU, ir kitose aukštosiose mokyklose yra "galimai sisteminė".

"Atsižvelgdama į tai, komisija nusprendė atlikti aukštųjų mokyklų darbuotojų, kuriems yra taikomos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatos, veiklos stebėseną. Atliktų patikrinimų pagrindu sprendimus priimantiems asmenims teikti metodines rekomendacijas dėl minėtojo įstatymo nuostatų praktinio užtikrinimo", - teigiama pranešime.


Šiame straipsnyje: KTUinteresų konfliktasVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

tautetis

tautetis portretas
ne vieni profesoriai vagis Lietuvoje

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Juokina...ką kauno profesoriams reiškia kažkokia komisija...juk apie 10 profesorių pasistatė namus Botanikos sodo žemėje...ir dar užsitvėrė gabalą šunims vedžioti ar kam..ir nieko nepadarė net Seimo komisija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių