Energetikai: Laisvės alėja užtemo ne dėl taupymo

Savaitgalį „Kaunas Jazz“ festivalyje šėlstantys miestiečiai stebėjosi, kodėl vakare užtemo Laisvės alėja. Energetikai tikina, kad nieko rimto neįvyko ir tai – ne taupymo pasekmė.

Liudininkų teigimu, šeštadienį nešvietė dalis Laisvės alėjos žibintų tiek vienoje, tiek kitoje gatvės pusėje. Muzikos pasiklausyti susirinkę kauniečiai spėliojo, ar tai ne nauja miesto valdžios strategija taupyti pinigus.

Nemalonus siurprizas laukė ir susirinkusiųjų pasiklausyti grupės „Saulės kliošas“ atliekamų dainų Vienybės aikštėje. Vėlų šeštadienio vakarą, besibaigiant pasirodymui, scenoje dingo elektra, tačiau atlikėjai nepasimetė ir pasirodymą tęsė improvizuodami tamsoje. Elektra atsirado po kelių minučių, įjungus prie scenos buvusį generatorių.

„Tiesiog išsijungė saugikliai, tai įvyko dėl elektros įtampos svyravimų. Laisvės alėjoje sumontuoti nepigūs šviestuvai, tad ir saugikliai sudėti jautrūs. Dėl to skambinau į „Lesto“ – jie patvirtino, kad susvyravo įtampa“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Jo teigimu, elektra miesto širdyje sekmadienį nedingo, o ar panašūs incidentai gali pasikartoti ateityje, jis teigė negalintis pasakyti.

„Matote, miesto centre visos pastotės pakankamai apkrautos – sunaudojama daug elektros. Neįmanoma nuspėti, ar kažkas panašaus nutiks ateityje. Po to, kai savaitgalį miesto centre užgeso šviesos, profilaktiškai patikrinome visas Laisvės alėjos pastotes“, – teigė A. Vaitiekūnas.


Šiame straipsnyje: Laisvės alėjaelektrakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hh

hh portretas
ha,galetu isvis atjungt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių