Ėmė kyšius už statybos leidimus – sės į teisiamųjų suolą

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir kitų nusikaltimų pateikti Kauno rajono savivaldybės bei Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros darbuotojams.

Buvęs Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos priežiūros poskyrio vyriausiasis specialistas A.M. kaltinamas 2010 metais ėmęs kyšius už neteisėtai išduotus statybų leidimus. Jam pateikti kaltinimai ne tik kyšininkavimu, bet ir piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu, jų realizavimu, pirmadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Šias nusikalstamas veikas A.M. įtariamas vykdęs kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vyriausiais specialistais A.G. ir J.J.

A.G. yra pateikti kaltinimai bendrininkavimu piktnaudžiaujant tarnybine padėti, svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu bei jų realizavimu, o J.J. – padėjus valstybės tarnautojui piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, suklastojus tikrą dokumentą ir jį realizavus.

Baudžiamojon atsakomybėn taip pat patrauktas ir kyšio davimu A.M. įtariamas Kaune veikiančios įmonės projektų vadovas A.K. Jam teisme teks atsakyti už tai, jog bandė papirkti valstybės tarnautoją.

"Kaltinamieji A.M. ir A.G. valstybės tarnyboje jau nebedirba, todėl žalos valstybei ar Lietuvos Respublikos fiziniams ar juridiniams asmenims daryti nebegali, o už inkriminuojamų nusikaltimų padarymą jie gali būti nubausti laisvės atėmimo bausme iki šešerių metų“, – sako ikiteisminį tyrimą kontroliavusi prokurorė.

Prieš teismą stos ir Kaune veikiančios medicinos klinikos direktorė, šeimos gydytoja J.A. Pastaroji kaltinama tuo, jog, būdama valstybės tarnautojui prilyginamu asmeniu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir viršijo įgaliojimus, siekdama asmeninės naudos. Gydytoja įtariama neteisėtai išdavusi leidimą A.G. šaunamajam ginklui. Gydytojai pateikti kaltinimai ir už tai, jog nesant kyšininkavimo požymių buvo suklastotas ir realizuotas tikras dokumentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAKA

KAKA portretas
Galiu teigti, kad BNS rašydama tuos AJ, AG, AK, JJ ir kitus hieroglifus ne intrigą sukūrė o parašė visišką Š..ą.

keista

keista portretas
o kodel tik rajono? negi miesto statybos leidimai buna ne uz kysius?

T.

T. portretas
Kovojame prieš korupciją,o korumpuotų valdininkų pavardes parašyti bijome.Viešumas -tai veiksmingas ginklas šioje kovoje.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių