Elektroninis dienynas tapo įprastu reiškiniu beveik visose Kauno mokyklose

  • Teksto dydis:

95 procentai visų Kauno miesto mokyklų naudoja elektroninį dienyną. Prieš trejus metus ši naujovė buvo įdiegta vos penkiose miesto mokyklose.

 95 procentai visų Kauno miesto mokyklų naudoja elektroninį dienyną. Prieš trejus metus ši naujovė buvo įdiegta vos penkiose miesto mokyklose.

„Prie kiekvienos naujovės reikia laiko priprasti, tad elektroninis dienynas tikrai ne išimtis. Iš pradžių kai kurių mokyklų vadovai į modernų dienyną žiūrėjo skeptiškai, tačiau pamatę, jog kolegos puikiai tvarkosi, nusprendė ir patys įsidiegti naujovę, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. – Iš tiesų elektroninis dienynas jau tapo įprastu reiškiniu, dabar matome ir kitas naujoves: mokinio korteles, su kuriomis galima atsiskaityti valgykloje, naudotis bibliotekos paslaugomis, taip pat turniketų sistemą, skirtą moksleivių registravimui."

Elektroninis dienynas skirtas ne tik tėvams ir mokiniams, bet ir mokyklos administracijai, mokytojams, klasių auklėtojams. Tai tarsi tiltas tarp mokyklos, mokinių ir jų tėvų. Kiekvienas sistemos vartotojas turi atskirą vartotojo vardą ir slaptažodį, kurių dėka yra atpažįstamas programos. Tokiu būdu užtikrinamas duomenų saugumas ir konfidencialumas, t.y. mokiniai negali peržiūrėti kitų mokinių pažymių, mokytojai negali koreguoti kitų mokytojų įvestos informacijos.

„Buvome viena pirmųjų mokyklų, įsidiegusių elektroninį dienyną. Praėjus keleriems metams galime drąsiai pasakyti, kad pagerėjo darbo našumas, mokinių lankomumas. Tėvai bet kada gali prisijungti ir matyti vaiko ar klasės pažymių vidurkį, lankomumą, komunikuoti su mokytojais, specialistais, skaityti tvarkaraščius, darbo taisykles", – elektroninio dienyno privalumus vardino Kauno T. Ivanausko progimnazijos direktorius Sigitas Alubauskas.

Pasak mokyklos vadovo, su įdiegta elektroninio dienyno sistema buvo supažindinti ir ja naudotis apmokyti tiek mokytojai, tiek vaikai ir jų tėvai. Kauno T. Ivanausko progimnazijoje taip pat įrengta moksleivių registravimo sistema bei turniketai. Jeigu moksleivis pavėluoja ar išvis neateina į mokyklą, jo tėvai iškart gauna nemokamą trumpąją žinutę.

Elektroninis dienynas leidžia glaudžiau bendrauti su tėvais, pateikti jiems daugiau informacijos apie vaikų ugdymą. Mokinių tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Tėvams pakanka prisijungti prie interneto, o jeigu jo namuose nėra, surinkti telefono numerį ir išklausyti vaiko dienos ar savaitės ataskaitą.

Tėvai taip pat gali užsisakyti pranešimus apie vaiko pasiekimus el. paštu arba trumpąja žinute. Elektroninis dienynas tampa nepakeičiamu pagalbininku ir tiems tėvams, kurie šiuo metu gyvena užsienyje, o jų atžalos mokosi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokytoja nusisneka

mokytoja nusisneka portretas
dienyną tikriname dažnai, tik patys mokytojai nesiteikia atsakinėti į klausimus. pažymius matome, pranešimus taip pat, susirinkimų datas irgi. kame reikalas :D mokytoja :D

lte

lte portretas
svarbiausia pusmecio gale nepamirškit perskaičiuot "mašinėle" vidurkių, dar nebuvo taip kad tamo suskaičiuotų teisingai.

mama

mama portretas
supratau, kad kaunieciai neturi teises suzinoti, kiek mokesciu moketoju pinigu (nesvarbu,kad su parama, nes ir europines lesos susideda is mokesciu moketoju sudetu mokesciu) kainavo tas dienynas. Kazkam tik svarbiau, kad tai nebutu padaryta NEMOKAMAI...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių