Eksteisėjo įsūnio V.Milinio nužudymą tirs Kauno prokurorai

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vaido Milinio nužudymo organizuos Kauno apygardos prokuratūra.

Taip nusprendė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Raimondas Petrauskas.

Išnagrinėjęs pateiktus ikiteisminių tyrimų dokumentus ir įvertinęs aplinkybes, prokuroras perdavė bylą į Kauną. Ikiteisminį tyrimą dėl V.Milinio nužudymo Kauno apygardos prokuratūros vadovų prašymu Generalinės prokuratūros ONKT departamentas 2011 m. sausio 7 dieną perėmė iš Kauno apygardos prokuratūros.

Ikiteisminio tyrimo vieta tuomet pakeista todėl, kad žuvusysis V.Milinis buvo tuometinio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnis.

Tai galėjo kelti abejonių dėl Kauno apygardos teismo objektyvumo svarstant skundus dėl kardomųjų ir procesinių prievartos priemonių taikymo ikiteisminio tyrimo metu.

Šiuo metu situacija yra pasikeitusi – A.Milinis nebedirba Kauno apygardos teisme, todėl nėra būtina, kad ikiteisminį turimą organizuotų Generalinė prokuratūra.

Manoma, kad Kauno apygardos prokurorų organizuojamas tyrimas, kurį atlieka Kauno pareigūnai, leis operatyviai analizuoti informaciją, planuoti ir atlikti darbus.

2010 metų gruodžio 11-ąją pakaunėje, savo automobilyje, buvo rastas negyvas tuometinio Kauno apygardos teismo pirmininko A.Milinio įsūnis Vaidas (24 m.). Šalia jaunuolio, striukės vidinėje kišenėje, rastas legaliai turėtas pistoletas su išimta apkaba. Apkaba buvo kitoje kišenėje.

Dėl šio įvykio buvo iškelta baudžiamoji byla, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Iš pradžių manyta, jog vaikinas nusižudė, tačiau ekspertams aptikus smurto žymių, imta tirti nužudymo versiją.


Šiame straipsnyje: Vaidas Milinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
O taip, Kauno prokurorai tikrai „ištirs“, jau matėm kaip jie tyrė ir „nutyrė“ paprasčiausią pedofilijos bylą.

visada taip

visada taip portretas
prieskokius ivykius cia tokie straipsniai pasipila?

labai gerai

labai  gerai portretas
reikia tiketis ,kad bus istirta teisingai .Nes paskutiniu metu ,mazas procentas pasitiki teisesauga . Mano manymu po truputi ir visose neistirtose bylose bus sudelioti taskai. Belieka laukti....
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių