Eismas Panemunės tiltu bus uždarytas birželio pradžioje

Nors pirmieji darbai prie Panemunės tilto bus pradėti kitos savaitės pradžioje, pėsčiųjų ir automobilių eismas tiltu bus sustabdytas tik birželio 4 dieną, pranešė miesto savivaldybė.

„Siekdami, kad moksleiviai šiuos mokslo metus baigtų išvengę nepatogumų, nutarėme eismą tiltu sustabdyti tik birželio pradžioje", – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak bendrovės „Kauno tiltai" darbų vadovo Arvydo Šlapiko, nuo gegužės 14 d. bus dirbama tilto apačioje ir jo prieigose, o nuo birželio 4 d. bus pradėti asfalto dangos, šaligatvių, šviestuvų ardymo darbai.

Kaip jau rašė portalas kaunodiena.lt, miesto valdžia buvo žadėjusi pastatyti pontoninį pėsčiųjų tiltą per Nemuną, tačiau persigalvojo. Panemunės tiltu kasdien keliauja nemažai moksleivių, todėl uždarius tiltą ne tik jiems, bet ir kitiems rajono gyventojams iškils nepatogumų.

„Svarstyta tokia galimybė, bet pontoninio tilto įrengimas ir eksploatacija atsieitų iki milijono litų. Teks pakentėti, kaip Vilijampolės ar kitų tiltų rekonstrukcijos atvejais. Šiam tikslui numatomas aplinkinis viešasis transportas“, – savo atsakyme vienai Šančių gyventojai, kuri piktinosi, kad piktinosi, kad bent dvejus metus turės įveikti beveik dešimties kilometrų lankstą, teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Uždarius tiltą, pagrindiniai transporto srautai bus nukreipiami per Piliakalnio g. ir Jiesios tiltą. Taip pat keisis ir vietinio susisiekimo maršrutų autobusų ir maršrutinių taksi eismas, bus organizuojami papildomi autobusų maršrutai.

Anot savivaldybės, Panemunės rekonstrukcijos pradžiai iš miesto biudžeto skirta 600 tūkst. litų, kuriuos pavyko sutaupyti atliekant Rokų viaduko rekonstrukciją. Dar 4,7 mln. litų šįmet bus skirti iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos.

Panemunės tilto statybos darbų rangos sutartį Kauno miesto savivaldybė ir bendrovė „Kauno tiltai" pasirašė šių metų sausio 2 d. Bendra projekto vertė siekia beveik 103 mln. litų.

Techniniame projekte numatyta, jog naujasis Panemunės tiltas bus išplatintas iki keturių eismo juostų. Dabartinė perdanga bus išardyta, o ant rekonstruotų atramų bus įrengta nauja. Numatomas tilto plotis – 20,8 metro, ilgis – 273 metrai.

Planuojama, kad tilto rekonstrukcija bus pabaigta 2014 metų vasarą.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltasKauno tiltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

alius

alius portretas
Kada bus pateikta detalesne informacija apie tilto konstrukcija? Dabar tik pakartojama sena informacija ir nieko naujo.

Gedas

Gedas portretas
Juokinga pro asaras, kariuomenes turimas pontoninis tiltas rudija, ir rudydamas milijono nekainuoja, o vat jei ji pastatis , ir jis bus naudojamas pagal paskirti, kainuos milijona, b_le_t atsiprasant, gal n_e.bepi_s.kit proto oziai zakalibali su savo nesamonem.

panemunskas

panemunskas portretas
idomu meras zino kad panemunej net bankomato nera ? :D galetu is Vaidoto gatves issukima i Jiesios plenta padaryti pagrindine gatve nes dabar spustys rytais bus per visa panemune.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių