Eismas Kauno senamiestyje šventiniu laikotarpiu: ką reikia žinoti?

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir jos prieigose keisis eismo tvarka. Koreguojant eismą remtasi sėkminga kelerių praėjusių metų patirtimi. Dar viena svarbi žinia susijusi su papildomais autobusais ir troleibusais, kuriais kauniečiai galės grįžti namo po eglutės įžiebimo šventės.

„Įžiebus eglę iki Trijų karalių šventės eismas Rotušės aikštėje bus organizuojamas tik išorine aikštės dalimi“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

Rotušės aikštėje eismas bus leidžiamas tik išorine aikštės dalimi nuo Muitinės g. link A. Jakšto g. A. Jakšto g. eismas taip pat bus organizuojamas tik viena kryptimi – nuo Rotušės aikštės. Eismas į M. Valančiaus g. taip pat bus ribojamas. Į šią gatvę galės patekti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas.

Ragina atvykti viešuoju transportu

„Tam, kad šventiniu laikotarpiu išlaikytume puikią nuotaiką, išvengtume eismo spūsčių ir automobilio statymo problemų, siūlome į šventinius renginius atvykti visuomeniniu transportu. Jei visgi nuspręsite vykti savo automobiliu, tuomet šventinių renginių metu juos siūlome palikti atokiau nuo senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E. Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto“, – sakė P. Keras.

Vairuotojai senamiesčio zonoje raginami laikytis kelių eismo taisyklių. M. Daukšos, Muitinės, Kumelių ir L. Zamenhofo gatvių sankryžoje bei Rotušės aikštėje įrengti kelių eismo ženklai „Gyvenamoji zona“.

„Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gyvenamojoje zonoje leistinas ne didesnis nei 20 km per val. greitis. Taip pat pėstieji įgyja pirmumą automobilių atžvilgiu, tačiau jie neturi trukdyti automobilių eismui. Vairuotojų prašome ypatingo atidumo ir dėmesio visu šventiniu laikotarpiu“, – teigė P. Keras.

Papildomi autobusai ir troleibusai

Po kalėdinės eglutės įžiebimo šventės iš Kauno pilies stotelių keleivius veš 18-ojo (tik link galinės stotelės A. Stulginskio universitetas), 20-ojo (tik link galinės stotelės „Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija) 37-ojo, 40-ojo maršrutų autobusai ir 1-ojo (tik link Vaidoto g.), 2-ojo, 5-ojo (tik link Petrašiūnų), 7-ojo (tik link galinės stotelės „Partizanų g.“), 10-ojo, 11-ojo maršrutų troleibusai.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., Rotušės aikštėje vyks šventinis renginys, kurio pradžia 22.30 val., numatoma pabaiga 00.30 val. Naujųjų metų naktį važiuos 1-ojo Vaidoto g.–Islandijos pl., 5-ojo Petrašiūnai–Varnių g., 11-ojo Islandijos pl.–Kaniūkai, 15-ojo Partizanų g.–Centras maršrutų troleibusai.

Šventiniu laikotarpiu nuo 2018 m. gruodžio 27 d. iki sausio 1 d. visomis naktimis važiuos 13N, 14N ir 37N maršrutų autobusai. Naktimis iš gruodžio 26 d. į 27 d., iš 27 d. į 28 d., autobusai važiuos pagal ketvirtadienio eismo tvarkaraštį, naktį iš gruodžio 29 d. į 30 d. autobusai važiuos pagal penktadienio eismo tvarkaraštį, naktimis iš gruodžio 30 d. į 31 d., iš gruodžio 31 d. į sausio 1 d. autobusai važiuos pagal šeštadienio eismo tvarkaraštį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių