Eilėje dėl krepšelio būreliams – chaosas

Revoliucinė vaikų neformaliojo ugdymo tvarka, kurią jau spėta pakrikštyti 15 eurų krepšelio vardu, veikti pradeda spalio 1-ąją. Vis dėlto neaiškumų dar apstu. Ar skuba nepakenks politikų iš anksto išgirtai reformai?

Tebelaukia patvirtinimo

Užklasinės veiklos finansavimu Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) siekia paįvairinti neformaliojo ugdymo paslaugas ir suteikti galimybę jomis naudotis su finansiniais sunkumais susiduriančioms šeimoms. Įvedus neformalaus ugdymo krepšelį, vienos organizacijos vaikams sumažins arba visai netaikys jokio mokesčio už būrelius, tačiau kitos valstybinę paramą planuoja panaudoti, pavyzdžiui, pedagogų kvalifikacijai kelti.

Nors naujoji tvarka turi įsigalioti jau kitą savaitę, neaiškumų dėl jos apstu ir tėvams, ir savivaldybėms. Pastarosios dar nespėjo patvirtinti programų, kurių vykdytojams ir atiteks neformalaus ugdymo krepšelio lėšos.

Kol neaiškus vaikų, lankysiančių neformalaus ugdymo veiklas, skaičius, nežinomas ir kiekvienam iš jų teksiantis finansavimas. Pagal švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės pasirašytą tvarkos aprašą vienam mokiniui bus finansuojamas tik vienas būrelis, o savivaldybėms už vieną moksleivį bus pervedama tik 3,18 euro, jeigu būrelius lankys visi vaikai. Tad 15 eurų atsineš tik tų miestų ar rajonų mokiniai, kur būrelius lankys vos kas ketvirtas penktas.

Tėvams nekainuotų

Vienas neformaliojo ugdymo veiklos organizatorių – VšĮ "American English School" Kauno filialas, Kauno miesto ir rajono savaldybėms patvirtinus pateiktą programą, pakviestų vaikus mokytis anglų kalbos nemokamai.

"Mūsų veikla – mokyti. Yra paskelbtas konkursas, todėl norime pasinaudoti galimybe jame dalyvauti ir prisidėti prie vaikų ugdymo", – kalbėjo filialo vadovė Greta Balaišienė.

Už 15 eurų, kuriuos visus galbūt skirs ministerija, miesto ir rajono mokinukai po pamokų būtų mokomi kartą per savaitę po dvi akademines valandas. "Tėveliams jos nieko nekainuos. Kiek bus norinčiųjų, tiek priimsime. Kol kas esame patvirtinti tik kaip paslaugos teikėjai, o netrukus ir mūsų programos bus patvirtintos", – atviravo G.Balaišienė.

Sprendimo dėl programų Kaune laukia 42, o Kauno rajone – 17 jau patvirtintų teikėjų. Vis dėlto sulaukus teigiamo įvertinimo kelionė po biurokratines džiungles dar nesibaigs.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantanti

nesuprantanti portretas
Tai ar reikes dar viena sutartį sudaryti del krepselio lesų skyrimo apmokejimui už būrelį, jei jau lankom. Ar reiks papildomai moketi ar ne, jei mokestis 7,5€ savivadybes nustatytas. Nes niekas aiskiai nepasako. Saliamonai, atsakykit

O

O  portretas
kaip galima sudarinėti sutartis su tėvais kol nepatvirtintos programos. Čia pakvipo stebuklais. Tai kam tas programas dar vertinti, sudarinėti kažkokias vert. komisijas. Tėvai sudaro sutartis ir einam į ŠVIESŲ RYTOJŲ SU DAINA.Kažkokie klierkų paistalai gal tiems, kurie nieko jau mūsų visuomenėje nebesuvokia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių