E.Balasevičius po pamokų eis į policiją

Kyšininkavimu įtariamas buvęs savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius kiekvieno penktadienio popietę privalės užsukti į policiją.

„Įtariamojo nuolatinis lankymasis Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre vertinamas kaip kardomosios priemonės rašytinio pasižadėjimo neišvykti sistemingas daugkartinis pažeidimas“, – taip E.Balasevičiaus mokytojo darbą įvertino kyšininkavimo bylą tirianti prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

„Kauno diena“ rašė, kad buvęs Švietimo ir kultūros departamento direktorius duonai užsidirba Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre mokydamas būsimuosius tekstilininkus ir gyvūnų prižiūrėtojus istorijos bei asmenybių istorijos. Prie šio kuklaus uždarbio jis dar prisiduria ir iš auklėtojo pareigų Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre, anksčiau vadintame Kauno statybininkų mokykla.

Įvertinusi aplinkybes, prokurorė nusprendė griežtinti kardomąją priemonę. Vietoj rašytinio pasižadėjimo neišvykti E.Balasevičius įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. „Kauno dienos“ žiniomis, ši kardomoji priemonė įsigaliojo spalio 17-ąją. Taigi, kiekvieno penktadienio popietę istorijos mokytojas privalės užsukti į bet kurį Kauno mieste esantį policijos komisariatą.

Vis dėlto, pedagoginį išsilavinimą turinčiam E.Balasevičiui prokurorai neatėmė galimybės užsidirbti pragyvenimui iš mokytojo darbo. „Neribojame konstitucinės teisės dirbti, tik sugriežtinome kardomąją priemonę“, – patikslino prokurorė N.Urbonavičienė.

Ji taip pat neigė sklandančias kalbas, kad kyšininkavimo byla, kurioje įtariamieji yra E.Balasevičius ir buvę jo pavaldiniai Nijolė Stasė Grybėnienė, Valentas Ražanskas ir Petras Astraitis, gali nepasiekti teismo. Pasak prokurorės dabar atliekami paskutinieji ikiteisminio tyrimo veiksmai, ir byla bus perduota Kauno miesto apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: kyšininkavimaskyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Nesuprantu kodėl taip puolama ant žmogaus kai dar tik įtariama, ką jam valgyti nereikia, šeimos neturi, nejau nieko daugiau nemokate rašyti, nejau nieko neivyksta ką nors gražaus, šviesaus vis įtariama,įtariama ir stebimės kad daug savižudžiu, ne valdžia kalta otie rašiniai visokie,viskas blogai atrodo lietuviai tik vagys ir kišininkai

jo

jo portretas
tik neginkim zuliku

Klausimas

Klausimas portretas
Kada bus teisiama Garnienė?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių