E. Riabko Kaune išbandė F2 vandens formulę

  • Teksto dydis:

Lieka mažiau nei savaitė iki vieno iš svarbiausių sporto renginių Lietuvoje šiais metais. Jau kitą savaitgalį Kauno mariose startuos 2018 metų Pasaulio F2 vandens formulių čempionatas. Vienintelis Lietuvos atstovas Edgaras Riabko šeštadienį mariose išbandė techniką, su kuria startuos Pasaulio čempionate.

Renkasi taktiką

Šeštadienį Kauno mariose vyko Lietuvos taurės varžybos, kurios E. Riabko tapo treniruote prieš kito savaitgalio startą.

Kaunietis nesunkiai laimėjo varžybas, tačiau didžiausias dėmesys buvo skirtas ne rezultatui siekti.

„Bandėme naujus sraigtus. Išbandėme naują sraigtą, kuris plaukia labai negreitai – tik apie 173 km/val. greičiu. Labai lėtas, tačiau jis garantuoja labai gerą startą. Galbūt jį išbandysime ir per varžybas. Taktika priklauso nuo labai daug faktorių – nuo vėjo, nuo bangų. Bus matyti“, - sako E. Riabko.

Pasiruošimas Pasaulio čempionato startui kauniečiui susiklostė gana sudėtingai – per varžybas Vokietijoje dėl gedimo užsiliepsnojo variklis. Laimei, gaisro metu pilotas nenukentėjo, pavyko išgelbėti ir formulę. Tačiau naują variklį teko keisti.

„Dabar tiesiog naudojame seną variklį, nes iš naujo nelabai kas ir liko. Švaistiklis išlindo per bloką ir viską išlaužė. Dabar turime tik vieną variklį. Nebent dar spėsime rasti rėmėjų ir nusipirkti naują variklį. Tai būtų labai gerai“, - viliasi sportininkas.

Į Kauną gegužės 26-27 dienomis atvyks daugiau nei 30 pilotų iš viso pasaulio. Įdomu, kad naujame čempionate bus kaip niekada daug naujų pilotų, kurie sieks sudaryti konkurenciją patyrusioms F2 žvaigždėms.

„Pagrindinių varžybų starte bus tik 20 pilotų. Tai reiškia, kad 10 lenktynininkų jau po kvalifikacijos važiuos namo. Bus labai labai didelė konkurencija. Pernai nebuvo Australijos komandos, kuri šiemet atvyksta. Taip pat įspūdinga turėtų būti JAV ekipa, kuri visas paslaugas ir laivą išsinuomojo iš Švedų ekipos, kuri kelerius metus diktavo sąlygas čempionate. Taip pat bus JAE gamyklinė komanda“, - sako E. Riabko.

Žiūrovams bus patogiau

F2 lenktynės Kauno mariose pernai vyko pirmą kartą.

„Šiemet geriau pasirūpinsime žiūrovų automobilių statymu. Suderinta, jog automobilius bus galima parkuoti T. Masiulio gatvėje, iš abiejų pusių pirmoje eismo juostoje lygiagrečiai. Belieka sugalvoti kitus sprendimus, kurie padės jaustis smagiau - žiūrovai su vaikais galės pramogauti specialiai varžybų teritorijoje įrengtame batutų ir atrakcionų parke, planuojamos kitos smagios pramogos. Dėkojame Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui (Kūno kultūros ir sporto departamentui prie LR Vyriausybės), Kauno miesto savivaldybei, visiems rėmėjams už pasitikėjimą ir skirtą finansavimą“, - teigia lenktynių organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Nors šiemet automobiliams bus skirta daugiau vietų, organizatoriai į renginį rekomenduoja atvykti viešuoju transportu. Specialiai šio renginio metu pratęsti 5, 9 ir 12 numerių troleibusų maršrutai, kurie kursuos iki T. Masiulio gatvėje esančios aikštelės.

„Troleibusai nuveš tiesiai į renginio vietą“ - sako M. Mačiulaitis.

Pernai F2 čempionatą organizuojanti Tarptautinė Motorlaivių Federacijų Sąjunga (UnionInternationale Motonautique) jokių priekaištų lietuviams neturėjo.

Šiemet be vandens formulių lenktynių vėl veiks įvairios pramogos žiūrovams, kurie turės galimybę ir patys išbandyti vandens formulę.

Be to, šiemet bilietai į lenktynes bus gerokai pigesni – vienos dienos bilietas kainuos 7 Eur, dviejų dienų – 12 Eur. Vaikai iki 10 metų su suaugusiais bus įleidžiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių