E. bilietas tapo deficitine preke?

Viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai šiomis dienomis priversti klajoti po Kauną, kad galėtų įsigyti elektroninio bilieto kortelę. "Autrolio" atstovai atšauna, esą jokių problemų nėra.

Viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai šiomis dienomis priversti klajoti po Kauną, kad galėtų įsigyti elektroninio bilieto kortelę. "Autrolio" atstovai atšauna, esą jokių problemų nėra.

Ieškojo visame mieste

"Sausio 1-ąją baigėsi mano elektroninio bilieto kortelės galiojimas, bet kitą dieną kioske prie stotelės sužinojau, kad negalėsiu nusipirkti naujos – pardavėja pasakė jų tiesiog neturinti. Ir Laisvės al. kortelės dar teko paieškoti", – piktinosi į redakciją paskambinęs Kęstutis Sirvydas.

Vilijampolėje gyvenantis vyras skundėsi, kad jam teko pirkti brangiau kainuojantį vienkartinį bilietą iš vairuotojo, gaišti laiką ieškant kortelės miesto centre, o vėliau laukti kito autobuso, kad nuvažiuotų ten, kur reikia.

"Juk buvo aišku, kad nemažai kortelių nebegalios nuo sausio, tai negi niekas tuo nepasirūpino? Ar čia kokia deficitinė prekė, kad jos kaip sovietmečiu reikia ieškoti po visą miestą?" – ironizavo nepatenkintas kaunietis.

"Baigiantis vaikų atostogoms susiruošiau papildyti jų nuolatinius, bet pastebėjau, kad abi kortelės nebegalioja. Vienam vaikui papildžiau nuolatinį į elektroninį mokinio pažymėjimą, nes jo mokykla tokį turi, o kitam vaikui, deja, tik trečiame iš eilės kioske radau pirkti naują kortelę", – savo nuotykius pasakojo dviejų mokyklinukų mama Asta Gairienė.

"Turėjome, bet visas pardavėme. Kada vėl gausime, negaliu pasakyti. Tikiuosi, kad greitai, nes žmonėms reikia", – sakė vieno miesto centre esančio "Kauno spaudos" kiosko pardavėja.

Kioskai – tarsi įkaitai

Miesto savivaldybės interneto svetainėje skelbiama, kad Kauno viešuoju transportu besinaudojantys keleiviai, kurių elektroninės kortelės galiojo iki 2014 m. sausio 1 d., turi įsigyti naujas elektronines korteles.

"Bendrovė "Autrolis" atvežė mums kortelių, tačiau jų nepakanka. Prieš Naujuosius gavome 4 tūkst. vienetų, o reikėjo bent jau 10 tūkst. Nuo Naujųjų nemažai kortelių nebegalioja ir žmonės ieško naujų", – paaiškino bendrovės "Kauno spauda" Prekybos skyriaus vadovė Rima Pšitulskienė.

Ji sakė kasdien skambinanti "Autrolio" darbuotojams dėl kortelių, tačiau kol kas jų vis tiek trūksta, o "Autrolio" atstovai nepaaiškina, dėl kokių priežasčių taip nutiko.

"Žmonės įpratę elektroninius bilietus įsigyti mūsų kioskuose ir kaltina mus, kad neturime ir negalime parduoti. Esame kaip kokie įkaitai", – piktinosi "Kauno spaudos" vadovė Elena Bakanauskienė.

Problemos neįžvelgia

"Kortelių į prekybą išduota tiek, kiek reikia. Jos turi būti išdalytos per kioskus", – tikino bendrovės "Autrolis" Bilingo centro vadovas Virginijus Pavilionis. Užsiminus, kad kauniečiai skundžiasi negalėdami nusipirkti naujų elektroninio bilieto kortelių, jis atšovė: "Žmonės daug ką sako."

V.Pavilionis pripažino, kad nemažai kortelių nustojo galioti sausio 1-ąją, tačiau sakė, kad dauguma kauniečių jau pakeitė senąsias naujomis. "Autrolio" atstovas tikino nesuprantantis, kodėl kauniečiai negali nusipirkti naujų kortelių – esą jų tikrai pakanka.

Problemų kilo ir tiems, kurie buvo pasipildę kelių mėnesių nuolatinius ar vienkartinius bilietus, o kortelių galiojimas baigėsi.

Pasak V.Pavilionio, duomenys perkeliami į naujas korteles, tačiau prekybos taškuose to padaryti neįmanoma siekiant išsaugoti duomenis. Norintieji įsigyti kortelę, į kurią bus perkelti senosios kortelės bilietai, kauniečiai tai gali padaryti tik bendrovėse "Autrolis" ir "Kauno autobusai" ir e. kortelių aptarnavimo punkte Laisvės al. 36. Nauja kortelė ir duomenų perkėlimas atsieis 10 litų.

6 litai – tiek nuo Naujųjų kainuoja nauja e. bilieto kortelė. Anksčiau ji kainavo 8 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Dinozauras

To Dinozauras portretas
Tarybos sprendimas jau buvo prieš kelis mėnesius, kad nuo sausio 1d kortelė atpigs iki 6Lt

saulele

saulele portretas
"Žmonės daug ką sako"???????? Argi čia valstybinės įstaigos darbuotojo atsakymas dėl problemų, su kuriais tenka susidurti miesto gyventojams??????? Kas čia per tarybinis mąstymas, kad ant žmonių varyti reikia, tai jie visi susigūš ir neprieštaraus. Miesto piliečiai yra klientai, su klientais reikia elgtis atitinkamai. Jei tas "vadovėlis" to nesupranta, vadinasi turi gauti pylos iš savo vadovo....na, jei kas nors iš valdžios turi principų ar nori pasidaryti viešųjų ryšių akciją tikrai galėtų imtis šito reikalo....

O

O portretas
kodel as ta kortele pirkau uz 10 lt.Nuo kada ji atpigo,kodel niekas neskelbe ,kad ji veliau bus pigesne.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių