Dykvietes ir vaiduoklius keičia biurų pastatai

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Nekilnojamojo turto vystytojai Kaunui žada naujas prošvaistes. Jų planai rodo, kad per kelerius metus mieste padvigubės šiuolaikiškų biurų patalpų, o su jomis į miestą atkeliaus ir užsienio bendrovės bei jų finansiniai srautai.

Formuojasi verslo trikampis

Vakar Karaliaus Mindaugo prospekte šalia paskutines dienas skaičiuojančio "Respublikos" viešbučio oficialiai pradėta modernaus septynių aukštų A klasės verslo centro "Arka" statyba – statybvietėje įkasta kapsulė ateities kartoms su naujausiu dienraščio "Kauno diena" numeriu. Tai didelio biurų pastato statybos pradžios, o kartu ir miesto atgimimo ceremonijos dalis.

Panašių ceremonijų Kaune numatoma vis daugiau. Keli nauji biurų pastatai jau baigti statyti, kiti, kaip Karaliaus Mindaugo prospekte, pradeda kilti, ant kitų projektų dedami paskutiniai parašai. Keli jų – grandioziniai, atitiksiantys didžiausių korporacijų poreikius.

Karaliaus Mindaugo prospekte kartu su "Arka", "Magnum" biurų pastatu, iškilsiančiu "Respublikos" vietoje, ir greta planuojamu dar vienu verslo centru kuriasi naujasis miesto traukos taškas.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pasakojo, kad iki šiol užsieniečiams būdavo sunku paaiškinti, kodėl Kaune nėra didelių biurų.

"Jei suskaičiuotume, kiek Kaunu susidomėjusių investuotojų čia nepradėjo veiklos dėl biurų patalpų trūkumo, gautume iškalbingus skaičius. Kaunas negali sau leisti prabangos netekti darbo vietas čia norinčių kurti verslų. Kaune kylantys modernūs verslo centrai pokyčius išgyvenančiam miestui taps didžiuliu impulsu", – įsitikinęs Kauno vadovas.

Jis pastebėjo, kad vieta, kurioje po metų kitų atsiras trys verslo centrai, net kelis dešimtmečius buvo apleista, o dabar neatpažįstamai pasikeis.

"Bus labai keista pro čia važiuoti – vieta bus neatpažįstama", – šyptelėjo meras.

Įsikurs ir patys

Lietuviško kapitalo įmonių grupė "Imlitex Holdings" į "Arką" investuos apie 14 mln. eurų. Per metus bus baigtas statyti septynių aukštų 11,5 tūkst. kv. m A klasės biurų pastatas. Penktadalį jo ploto užims ši įmonių grupė, kurios biurai šiuo metu išsidėstę trijuose skirtinguose pastatuose. Likusi erdvė biurų centre bus nuomojama.

Originalia fasado išvaizda išsiskirsiantį statinį projektavo architektų biuro "G.Natkevičius ir partneriai" atstovai. Gintautas Natkevičius pasakojo, kad pastato pirmuosius aukštus į dvi dalis dalija tarp jų besidriekianti pėsčiųjų alėja.

Atsiras daugiau kaip 140 parkavimo vietų: 85 po kompleksu įrengtoje požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, dar 57 – šalia pastato.

"Tikimės pritraukti stiprias įmones, norinčias kurtis Kaune, tačiau dvejojančias dėl tinkamų patalpų trūkumo. Naujasis pastatas įsikurs prestižinėje miesto vietoje ir pasiūlys modernias ir patogias darbo sąlygos darbuotojams", – teigė "Imlitex Holdings" vadovas Renatas Augustinas.

Jis pasakojo, kad bendrovė buvo išsidėsčiusi per tris pastatus. "Ieškojome vietos, kur galėtume tilpti visi, bet neradome nieko tinkamo", – kalbėjo R.Augustinas.

Sklype šalia būsimo "Imlitex Holdings" biurų pastato per dvejus metus išaugs 12 aukštų verslo centras "Magnum", atsieisiantis 20 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Nezinau ar pastebejot, bet nuotraukoje vienintelis Kauno Tata Matijosaitis Be pirstiniu ir nebijo issitepti ranku. O visi kiti saugo savo rankutes kad tik neissitepliotu. Na o kad rupinasi Kaunu tai akivaizdu. Darbai matosi.

Adas

Adas portretas
Geriausias Kaunui buvo Andriukas, nieko nedarė, todėl nebuvo už ką jį kritikuoti. Ar ne? Dabar, kai viskas pagaliau pajudėjo, atsiranda lochų (komentatorių), kurie dar iki šiol skelbia, kad tai andriaus su buškevičium nuopelnai, kiti dar durnesni pliauškia, kad nieko Kaunui nebereikia, kad nieko neišeis, kad sužlugs, kad .... Tikri jūs konservatoriai, piliečiai - lochai...

asa

asa portretas
naujas meras nors kelius remontuoja ,KUpčinskas tik lopė duobes ,kiekvienais metais vis tas pačias ,o dar istorija su auksiniu toletu, kurį pasodino į kalėjimą ,toliau komentarai nereikalingi.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių