Dviračių žygis: įspūdingiausi vaizdai – nuo Pyplių piliakalnio

  • Teksto dydis:

Į dviračių žygį kartu leidęsi maždaug šimtas Kauno rajono savivaldybės darbuotojų ir jų šeimų narių kartu numynė nuo Marvelės iki Kačerginės. Pakeliui gėrėjęsi rudeniška gamta, žygio dalyviai beveik vienbalsiai sutarė: gražiausi vaizdai atsiveria nuo baigiamo tvarkyti Pyplių piliakalnio.

Degančios rudens spalvos, krentantys lapai, Nemuno tėkmė ir saulės blyksniai lydėjo dviratininkus, kurie riedėjo neskubėdami, laikydamiesi pagrindinės žygio taisyklės: ne lenktyniauti, bet maloniai leisti laiką su kolegomis, džiaugtis rudeniška gamta, puikia kompanija, o kartu ir apžiūrėti savivaldybės nuveiktus darbus.

Anksčiau, kol Pyplių piliakalnį slėpė šabakštynai, jo dydis, proporcijos, galingumas taip neišryškėjo.

Pirmoji stotelė – Pyplių piliakalnis. Dabar, kai Kauno rajono savivaldybė jį baigia sutvarkyti, šis netoli Kačerginės stūksantis dviračių taku ir automobiliu pasiekiamas istorinis kalnas pribloškia savo didingumu, aukščiu, nuo viršūnės atsiveriančia panorama. Anksčiau, kol Pyplių piliakalnį slėpė šabakštynai, jo dydis, proporcijos, galingumas taip neišryškėjo. Dviratininkai, įveikę daugybę laiptelių (tai vienas piliakalnio sutvarkymo akcentų) iki kalno viršūnės, dalyvavo piliakalnio paslapčių saugotojos ritualuose, stiprinosi žolelių arbata, klausėsi senovinio rago.

Kačerginėje žygio dalyvių laukė sportinės užduotys ir laivelių leidimas prieplaukoje. Savivaldybės darbuotojų komanda patikrino, ar jau įmanoma važiuoti šiuo metu tiesiamu dviračių taku Kačerginė–Zapyškis. Žygio dalyvių teigimu, atkarpoje, kur takas jau nutiestas, minti dviračiu jau dabar yra patogu. Dar šiemet dviračių takas galutinai sujungs Kačerginę su Zapyškiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Puikiai sutvarkytas Pyplių piliakalnis, nuostabūs vaizdai.

we

we portretas
O tai ta metaline lentele dar nenuimta? jus zmones suzalosit beprociai

zanūdoms

zanūdoms portretas
o jums viskas blogai: yra takas-blogai, nėra tako-dar blogiau, siauras takas-vėl blogai. Jums ką? Dviračių autostradą reikia nutiesti? Kas per bambekliai, protu nesuvokiama.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių