Dviračių takui prie P. Vileišio tilto – pusė milijono litų

Dviračių takui po P. Vileišio (buvęs Vilijampolės) tiltu įrengti iš ES regioninės plėtros fondo bus skirta daugiau nei 500 tūkst. litų. Tai paaiškėjo Kauno miesto savivaldybės, Ūkio ministerijos ir Lietuvos verslo paramos agentūros vadovams pasirašius trišalę paramos sutartį.

Naujasis takas sujungs Nemuno krantinę, Jonavos gatvę ir Raudondvario plentą.

„Jau yra pasirašyta sutartis su darbus atliksiančiu rangovu „Fegda“. Realūs tako įrengimo darbai turėtų prasidėti pavasarį, kuomet sulauksime tinkamų oro sąlygų. Iki to laiko turėtų būti atlikti archeologiniai kasinėjimai, nes teritorija po P. Vileišio tiltu priklauso kultūros paveldui“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Kad vanduo nenuplautų tako, užliejamoje teritorijoje bus įrengtas maždaug 30 cm aukščio nuolydis, išklota speciali asfalto danga, įrengti borteliai. Prie trijų metrų pločio dviračių ir pėsčiųjų tako ketinama įrengti apšvietimą. 29 keturių metrų aukščio šviestuvai bus tokie patys kaip ir Kauno pilies prieigose.

Dviratininkų bei pėsčiųjų patogumui P. Vileišio tilto prieigose planuojama supilti pylimą. Jis padės patogiai užkilti ar nusileisti nuo tilto stačiu šlaitu. Dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimo darbus planuojama pabaigti iki kitų metų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ccc

ccc portretas
As nieko pries dviraciu takus, smagu gerais takais pasivazineti, bet...Gal pirmiausia gatves pasilopom, ka. Tas pats Raudondvario plentas tikra tragedija, kokie srautai masinu kiekviena diena pravaziuoja ir zmones lauzo savo masinas. Bet matyt, kad kazaks labai jau suinteresuotas tais takais uz tokias sumas. Kazko tai primena auksini tualeta.

nuomone

nuomone portretas
pagaliau! baisu budavo ziuret kai dviratininkai ir pestieji, kaip kamikadzes, kerta pilies ziedo ir tilto sandura priversti pazeisti visas imanomas taisykles

margareta

margareta portretas
Vilijampolės tiltas buvo ir bus! Nustokite užsiiminėti nesąmonėms. Perskaitai straipsnio pavadinimą ir nežinai apie ką kalbama. Kada Lietuvoje bus nustota užsiiminėti marazmais?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių