Dvejopa vasara kempingams: vienam trūksta klientų, kitas džiaugiasi pelnu

Kauno kempingams ši vasara – dvejopa. Jonavos g. įsikūręs kempingas laužo galvą, kaip pritraukti daugiau turistų, o pernai vasarą veiklą pradėjęs kempingas prie Lampėdžio ežero skaičiuoja augantį pelną. 

Beveik tuščias

Ilgiau veikiančio kempingo Jonavos g. negelbėja net ir mažesnės kainos nei Lampėdžiuose. Čia para vienam žmogui kainuoja 15 litų, o Lampėdžių – 16, tuo metu įsikurti su nameliu ant ratų – atitinkamai 32 ir 40 litų.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistams vakar apsilankius Jonavos g. kempinge, jis buvo beveik tuščias. 

„Kempingas tvarkingas, dirba paslaugus personalas, tačiau labai nepatiko triukšmas nuo judrios gatvės“, – įspūdžiais dalijosi vokiečiai Frankas ir Patricija, kurie kaip tik ruošėsi išvažiuoti atgal į Vokietiją.

Pora pasakojo, kad keliavo po Europą, o Kauno kempinge praleido tik vieną dieną. Jie apgailestavo, kad neturėjo laiko apžiūrėti miesto.

Šeima iš Latvijos, apsistojusi viename kempingo namelių, su žurnalistais bendrauti nepageidavo.

Karaliauja vokiečiai

Šio kempingo administratorius Audrius Judickas skundėsi, kad Kaune atidarius dar vieną kempingą, jie prarado dalį turistų.

„Šįmet sekasi prasčiau nei pernai. Birželį sulaukėme 487 svečių, o pernai – 658, šių metų liepos mėnesį apgyvendinome 625 turistus, beveik perpus mažiau nei pernai tą patį mėnesį“, – nedžiuginančius skaičius vardijo A. Judickas.

Jo teigimu, dažniausiai turistai, keliaujantys nameliu ant ratų, Lietuvoje užsibūna vos vieną dieną, kartais – dvi ar tris.

„Jeigu suomiai susižavi mūsų mažomis kainomis, tada ilgiau pasimėgauja stipresniais gėrimais, ilsisi prie lauke įrengto baseino“, – pasakojo A. Judickas.

Tradiciškai daugiausiai turistų atvyksta iš Vokietijos, taip pat užsuka suomiai, olandai, prancūzai, austrai, italai, šveicarai, estai, lenkai.

„Suomiai mėgsta keliauti po Europą, dažniausiai jų maršrutas eina per Lietuvą, todėl bent vieną naktį jiems tenka apsistoti Kauno kempinge. Vokiečiai – priešingai: jie keliauja arba į Skandinaviją, arba į Rusiją“, – minėjo pašnekovas.  

Jis stebėjosi, kad šįmet net 8 proc. apsistojusiųjų kempinge buvo lietuviai.

Vilioja pramogomis

Kempingas prie Lampėdžio ežero užsienio turistus bando privilioti ir pramogomis, kuriomis negali pasigrti jo konkurentas Jonavos g.

Kempingo direktorė Jurgita Žabaliūnienė pasakojo, kad kempingo teritorijoje veikia pirtis, kurioje galima pasikaitinti kiekvieną dieną.

„Be to, nuomojame dviračius, siūlome paplaukioti baidarėmis arba kanojomis. Nuomojame gultus paplūdimyje, kuriame galima pažaisti tenisą, tinklinį ar krepšinį, sukaitus atsigaivinti kavinėje“, – vardijo direktorė.

Jos tvirtinimu, šiame kempinge birželį buvo apsistoję beveik 500 poilsiautojų, o liepą – per 800. Čia taip pat dažniausiai užsuka vokiečiai ir suomiai, nemažai keliautojų atvyksta iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jepp

jepp portretas
suomiams ir vokiečiams viename latvijos kempinge vakare prie laužo pasakojau apie kempingą Jonavos gatvėje, žmonės liko nustebę kas sugalvojo savo miestą taip prezentuot....

egd

egd portretas
patariu iskelkit ta kempinga prie jachtklubo i pusiasali ir bus gerai

egd

egd portretas
kas parinko vieta driftingo aiksteleje yas daunorelis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių