Dviem savaitėms uždaromas Aleksoto funikulierius

  • Teksto dydis:

Aleksoto funikulieriui bus atliekamas kasmetinis planinis remontas. Dėl šios priežasties jis uždaromas dviem savaitėms, skelbia funikulierių prižiūrinti savivaldybės bendrovė „Kauno autobusai“.

Aleksoto funikulierius neveiks balandžio 11-24 dienomis. Vėliau dirbs įprastu grafiku ir keleivius veš pirmadieniais-penktadieniais nuo 7 val. iki 16 val., su pietų pertrauka nuo 11 iki 12 val., šeštadieniais dirbs nuo 10 val. iki 16 val., o sekmadieniais nedirbs.

Kauno miesto savivaldybė kovo pabaigoje nusprendė koreguoti į Aleksoto kalną keliančio funikulieriaus darbo laiką turistinio sezono metu, taip pat patrauklesnę padaryti ant kalno esančią apžvalgos aikštelę. Svarstoma, jog joje galėtų atsirasti žiūronai miesto panoramai apžvelgti, vasarą galėtų veikti kavinė.

„Svarbu, kad funikulierius atsirastų gidų ekskursijose. Didžiausi priekaištai – dėl jo darbo laiko: norėtume eliminuoti tokius dalykus kaip pietų pertrauka ir kad jis dirbtų nuo kokios dešimtos iki septynių vakaro visomis dienomis“, – sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Vienas iš dviejų Kauno funikulierių Aleksote pastatytas 1935 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kaunas tvarkosi. Nesakysi, kad Matijošaitis tvarkosi taip, kaip jam patinka.

Elementaru Watsonai

Elementaru Watsonai portretas
Tai eilinis pavyzdys kaip miesto valdžia taikosi ne prie gyventojų , bet prie turistų. Meras naujas, bet tvarka ta pati.

ww

ww portretas
Tai ir eliminuokite ta pietu pertrauka,cia juk transporto priemone,kokia dar pietu pertrauka - visiska nesamone. O ir darbo laikas per trumpas, tik iki 16 val.. Zmones darba baigia 17-18 val. Tai ka jis vezios? Tuo labiau,turistams jis reikalingas ir sekmadieni. Toks funikulierius turi vasaros metu dirbti visai kitokiu laiku ir kuo ilgiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių