D.Valys prašo panaikinti N.Venckienės teisinę neliečiamybę

Trečiadienį generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją Neringą Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N.Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N.Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas, pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot prokuratūros, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N.Venckienė 2010 metų lapkričio 11 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 metų gruodžio 16 dienos sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei, o šiemet gegužės 17 dieną trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, taip pat piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

– Kaip vertinate D.Valio prašymą panaikinti jūsų teisinę neliečiamybę? – portalas 1kaunodiena.lt paklausė N.Venckienės.

– Net nežinau, ką ir sakyti. Tikrai netikėjau. Šioje vadinamoje teisinėje valstybėje geriausia savo vaiką pedofilams pardavinėti. Tada tikrai bus suteiktos visos privilegijos ir valstybės apsauga, nutraukti ikiteisminiai tyrimai, bus skirtas visiškas valstybės išlaikymas. Nereikės nei dirbti, nei kuo nors rūpintis.

– Kaip reaguojate į kaltinimą, kad jūs psichiškai gniuždėte vaiką?

– Mergaitė prie manęs buvo taip prisirišusi lyg prie tikrų tikriausios mamos. Man trupučiuką net ir nejauku būdavo, nes mane apsikabindavo, bučiuodavo. Aš ją psichiškai gniuždžiau? Jeigu jie iškritę iš obels, tai aš net neturiu žodžių.

Maniau, kad D.Valys peržiūrės įrašą ir pamatys, kad įstatymą pažeidė policijos darbuotojai, Sonata Vaicekauskienė. Kad ikiteisminis tyrimas taip pat bus pradėtas ir Laimutei Stankūnaitei, jos advokatui Gintarui Černiauskui. O gavosi viskas atvirkščiai. Dar kartą sakau: valstybę valdo pedofilai, kitaip čia nėra.

– O kaip dėl smurto prieš policiją?

– Ar D.Valys nežino, kad mano ranka išlaužta ir man išduotas nedarbingumo pažymėjimas nuo to laiko tęsiasi? Kai buvau poliklinikoje, sakė, kad yra atėję užklausimai, ar mano tikrai sužalota ranka. Vadinasi, D.Valys pasidomėjo. Tai ką, jis apsimeta, kad nežino, jog policija mane sužalojo? Mano ne tik ranka išlaužta, ant kojų mėlynės, aš visa sudraskyta.

– Ar tikite, kad Seimas patenkins generalinio prokuroro prašymą?

– Man jokio skirtumo. Tuo niekas nesibaigs. 90 proc. žmonių palaiko mūsų pusę. Galvojat, kad čia taip viskas ir nutils? Aš sėdėsiu kalėjime ir viskas pasibaigs? Bus revoliucija ir jų nė vieno nebus nė kvapo Lietuvoje. Tegul jie negalvoja, kad su manim viena susidoroję išvengs iškrypėlių demaskavimo ir toliau siautės. Taip nebus.


Kaip trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė, Generalinė prokuratūra yra gavusi du Vilniaus apylinkės prokuratūros prašymus naikinti teisėjos neliečiamybę, atliekant du ikiteisminius tyrimus.

Generalinio prokuroro prašymas jau pasiekė parlamentą, sakė Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas. Kada generalinio prokuroro pranešimas bus įtrauktas į darbotvarkę, dar derinama.

Pagal Seimo statutą, generalinio prokuroro prašymas leisti patraukti teisėją ar Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę turi būti svarstomas artimiausiame parlamento posėdyje.

Lietuvos Konstitucija nustato, kad teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be Prezidento sutikimo. Teismų įstatymo 47 straipsnio 1 dalis taip pat nustato, kad teisėjas gali atsakyti baudžiamąja tvarka, gali būti suimtas arba gali būti kitaip suvaržyta jo laisvė tik Seimo, o tarp Seimo sesijų – Prezidento sutikimu. Dėl teisėjo laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
neteko prezidentės stogo, tai ir Valys išdrįso veikti

pagaliau

pagaliau portretas
seniai laukėm

JO

JO portretas
Tik tiek tas generalinis ir sugeba.....
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių