Duobkasių apetitą sumažins nauji įkainiai

Kauno savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra" įkainiai nebebus rekordiškai dideli. Miesto valdžia nusprendė sumažinti duobės kasimo įkainius.

Įsigaliojus naujiems įkainiams, laidojimo duobės iškasimas kainuos ne 141 Lt už kubinį metrą žemės, bet 100 Lt, o žiemą – nebe 155 Lt, bet 125 Lt.

Kapui paprastai iškasama apie 6 kubinius metrus žemės, todėl duobės iškasimas ir kapo užkasimas kainuos iki 600 Lt vasarą ir 750 Lt žiemą.

„Kapinių priežiūros" bendrovės įkainiuose galima rasti ir kitų didelių sumų, kurios nebuvo persvarstytos. Pavyzdžiui, vien gedulingų puokščių išdėstymas kapavietėje po laidojimo kainuoja 70 litų, o labiausiai piniginę tenka pakratyti norint nupjauti prie kapo esantį medį. Tam reikia ne tik gauti savivaldybės leidimą, bet ir sumokėti nuo 50 iki 780 litų mokestį, atsižvelgiant į kamieno storį.

„Iš Kauno pasiekė negeri signalai. Yra raštiškų skundų, kad pinigus už duobės iškasimą sumokėję žmonės vėliau verčiami primokėti porą šimtinių, nes duobkasiai suranda kokią nors priežastį, dėl kurios neva nespės iškasti duobės laiku“, – dar anksčiau „Kauno dienai“ teigė Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos valdybos pirmininkas Raimundas Pocius.

Bendrovės „Kapinių priežiūra" direktorius Algirdas Virbickas neigė bet kokias kalbas apie tokį reketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
ikainiai darosi baisesni uz netekties skausma. neseniai teko laidoti giminaiti kauno raj. duobe 700+karstas 1000+ sales nuoma 200+kunigo paslaugos(pats tiek paprase) 300+geles ir uzkandziai 300+giesmininkai 300+ gedulingi pietus +-2000 antkapis +4000 lt+morgas 100+laidojimo firma 300 ir cia susipausdus imant kaimo salyte, ir kvieciant vos 30 zmoniu gedulingu pietu. va tau kad nori...

Tania

Tania portretas
jezau,mums duobkasys paeme450uz paslaugas,klausiu jug tiek ziema reikia mokiet,bet nesiginciojom,sumokiejom,o zmogus veliau grazino 100 litu nes kapa puosem patis.tai Klaipedoje,o pasirodo Kaune visai geriau nemirt.mes sumokiejom firmai laidojimo 2500litu,ir popui 250,pietus padarem namuose nes mociutei buvo 96 metai ir buvo nedaug zmoniu.

as

as portretas
jei jau imate tokius pinigus uz duobes iskasima tai gal galite nors nugreideriuoti kelia karmelavoje iki savo bustines, baisu vaziuojant nepamest numirusio zmogaus,duobes, purvas . butu dar labai idomu suzinoti kur nueina visi duobes kasimo pinigai, kad nera pinigu sutvarkyti keliui
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių