Duobėtos miesto gatvės bado akis net policijai

Į žiojėjančias duobes Kauno gatvėse dėmesį jau atkreipė ir policijos pareigūnai, tačiau už miesto tvarkymą atsakingi asmenys tvirtina daug padėti kol kas negalintys.

Besikeičiant oro sąlygoms, gatvių būklė ypač pablogėjo. Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą, kuriame perspėja vairuotojus dėl atsivėrusių duobių būti atidiems miesto gatvėse.

Pastaruoju metu policijos pareigūnai nuolat registruoja įvykius, kurių metu dėl duobių miesto gatvėse buvo apgadinti automobiliai. Pranešime rašoma, kad daug skundų sulaukiama iš vairuotojų, patekusių į eismo įvykius dėl kasinėjimo darbų gatvėse, nes darbo vietos nepažymėtos atitinkamais kelio ženklais, o tamsiu paros metu – neapšviestos.

Vien per praėjusį savaitgalį, vasario 24-26 dienomis, į Kauno policiją kreipėsi 12 vairuotojų, kurių automobiliai dėl duobių buvo apgadinti techniniuose eismo įvykiuose.

„Duobes tvarkome, bet neasfaltuojame, nes dabar jokios naudos tai neduotų. Į duobes pilama skalda ar dedamos plytos, nes žiemą nėra galimybių remontuoti duobių naudojant karštą asfaltą. Į duobes pilti karštą asfaltą galima tik esant sausiems orams, kuomet vidutinė paros oro temperatūra siekia kelis laipsnius šilumos. Reaguodama į mūsų rekomendacijas, bendrovė „Kauno tiltai“, su kuria esame sudarę rangos sutartį, duobę laikinai užpila, kol ji bus išasfaltuota“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Artūras Andriuška.

Pasak jo, duobių asfaltavimo darbai Kaune galėtų prasidėti ne anksčiau kaip balandžio pabaigoje.

Šiuo metu per dieną vidutiniškai užlopoma apie 20 duobių. A.Andriuškos teigimu, pirmadienį buvo tvarkytos duobės Raudondvario pl., Linkuvos, Jonavos, Birželio 23-iosios, Studentų gatvėse.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistas prognozuoja, kad situacija artimiausiu metu, kai labiau atšils, pablogės, nes gatvių dangoje, veikiamoje druskų, transporto srauto ir temperatūros svyravimo, atsivers daugiau duobių.

„Nauja duobė gali atsirasti per kelias valandas. Jei gatvės dangoje yra įtrūkimas, užtenka, kad pravažiuotų du ar trys automobiliai – jau matome duobę“, – sakė A.Andriuška.

„Kauno diena" jau rašė, kad Kauno savivaldybė išleidžia daugybę lėšų gatvėse sulaužytų automobilių remonto kompensacijoms, bet duobėms tvarkyti skiria trupinius. Apsukrūs kauniečiai rado, kaip pasipelnyti iš valdžios neūkiškumo. Dėl kompensacijų už duobėse apgadintus automobilius į savivaldybę per metus kreipėsi apie 200 vairuotojų. Pusei jų jau išmokėta per 100 tūkst. litų.

Pareigūnai perspėja – jeigu duobė yra pažymėta atitinkamais ženklais ir gerai matoma, vairuotojas privalo kliūtį apvažiuoti, esant galimybei, ją pažymėti ir visais įmanomais būdais įspėti kitus eismo dalyvius bei pranešti policijai tel. (8 37) 30 32 00 arba kelią prižiūrinčiai įmonei, Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui tel. (8 37) 42 23 56.


Šiame straipsnyje: gatvių remontasduobės

NAUJAUSI KOMENTARAI

sigis

sigis portretas
Išrinkim Kauno gatvę "Duobių Čempionę"!!

to sigis

to sigis portretas
siulau kupcinsko nuotrauka

netik

netik portretas
Bado ne tik akis, bet ir padangas...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių