Dukterėčią išžaginusiam vyrui – 9 metai nelaisvės

Kauno apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį kauniečiui Romualdui B. ir jį pripažino kaltu dėl dukterėčios išžaginimo. Jam paskirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas taip pat priteisė atlyginti nukentėjusiajai 30 tūkst. litų neturtinę žalą.

Pasak teismo pranešimo, Romualdas B. nuteistas už tai, kad nuo 2008 metų gruodžio 22 iki 23 dienos Kaune esančiame bute, grasindamas panaudoti fizinį smurtą prieš mažametę nukentėjusiąją bei pasinaudodamas jos bejėgiška būkle dėl labai jauno amžiaus, prievarta nurengė nukentėjusiąją ir lytiškai santykiavo su mažamete prieš jos valią.

Taip pat Romualdas B. nuteistas už tai, kad 2009 metų birželio - liepos mėnesiais, grasindamas panaudoti fizinį smurtą bei mušdamas į įvairias kūno vietas bei suduodamas smūgį į petį, išžagino nukentėjusiąją.

Pirmuoju atveju nukentėjusioji buvo 13 metų amžiaus, todėl pareigūnai Romualdo B. veiksmus kvalifikavo kaip mažamečio asmens išžaginimą. Kitas nusikaltimas buvo įvykdytas, kai nukentėjusiajai buvo 14 metų. Pagal Lietuvos įstatymus, mažamečiu laikomas asmuo iki 14 metų amžiaus.

Romualdas B., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, neprisipažino. Jis paaiškino, kad su nukentėjusiąja gyveno viename bute, ją rūpinosi ir mylėjo kaip dėdė. Taip pat jis nurodė, kad niekada nėra smurtavęs ar prievartavęs nukentėjusiosios. Romualdas B. mano, kad nukentėjusioji jį apkalba, nes yra linkusi meluoti.

Kauno apygardos teismas, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, vyrą pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimo bausmes: aštuonerius metus už mažamečio asmens išžaginimą ir penkerius metus už nepilnamečio asmens išžaginimą. Kaltinamajam paskirta galutinė subendrinta 9 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Bylos duomenimis, mergaitė gyveno bute kartu su mama, močiute ir Romualdu B. Mirus mamai, o vėliau ir globėjai, našlaitė pateko į pataisos namus, kur apie dėdės elgesį pasakojo auklėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NB

NB portretas
Galvojau, kad cia apie dede Aida ir Deimante.

Tikra tiesa

Tikra tiesa portretas
Reikia visus istvirkelius sodinti tama trpe ir homoseksualaztus ,

Brain puckerizz

Brain puckerizz portretas
O kodel diena '' neleidzia iskrypelius vadinti savo vardais? ( pvz: pe dera stas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių