Draugystės parke – kauniečių antplūdis

Šiandien Kaune – puikus, saulėtas  oras. Pavasario dvelksmas į Dainavos mikrorajone esantį Draugystės parką priviliojo būrius kauniečių.

Po parką vaikščiojo, ant suolelių sėdėjo nemažai vyresnio amžiaus žmonių, ypač moterų. Dar daugiau buvo jaunų mamų, vežimėliais vežiojančių vaikus. 

„Draugystės parke labai smagu pasivaikščioti, šiandien oras tam idealus“, – portalui kauno.diena.lt sakė vežimėlyje mažylį vežiojusi jauna moteris.

Sutiktos trys pensininkės teigė, kad čia lankosi dažnai, ne tik tada, kai geras oras. „Namuose sėdime, kai lyja ar labai šalta. Po parką vaikštome labai dažnai“, – teigė jos.

Vaikų žaidimų aikštelėje pramogavo būrelis berniukų ir mergaičių, moterys liejo prakaitą ant treniruoklių.

Prie vieno staliuko buvo susėdę ir sustoję net 12 pagyvenusių vyrų. Jie žaidė šaškėmis, diskutavo. Šio žaidimo entuziastų, tik mažiau, matėsi ir prie kito staliuko.

Nemažai kauniečių leido laisvalaikį po parką vedžiodami šunis. Ant suolelių įsitaisė ir įsimylėjėlių porelės.

Kauno miesto savivaldybė skelbė, kad šį mėnesį paaiškės, kuri bendrovė imsis Draugystės parko rekonstrukcijos. Šiuo metu jau vyksta Dainavos ir Kalniečių parkų atnaujinimo darbai.


Šiame straipsnyje: Draugystės parkasKauno parkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rytine vaiksciotoja

rytine vaiksciotoja portretas
Organizuojamos sventes ir vaikams ir pagyvenusiems sportuoti yra kur, taciau palijus neimanoma praeiti asfaltuotais takais, didziules balos. Reiketu normaliai isasfaltuoti.

Gyventojas

Gyventojas portretas
Gyvenu prie šio parko, dažnai einu pasivaikščioti ne tik dieną, bet ir vėlai vakarais. Galiu patvirtinti, kad tikrai ne kartą teko matyti parke važinėjančius automobilius. Deja, bet vandalų ženklais neišauklėsi. Vienintelė išeitis-kuoliukai aplink parką, kad automobiliai tiesiog nepravažiuotų. Nes važiuoja tiek takais (gadindami asfaltą), tiek žolynais. Labai gaila, kad numatyta parką pertvakyti. Taip, tvarkyti jį būtinai reikia. Reikia sutvarkyti apšvietimą, takus, želdinius ir pan. Bet sprendžiant iš to, kas ruošiamasi daryti, tai matosi, kad parkas bus visiškai sunaikintas. Miesto centruose ir taip mažai žalumos bei vietų, kur gyventojai galėtų išeiti ir ramiai pailsėti gamtoje. O dabar mes šito neteksim.

džiaukitės

džiaukitės portretas
Tai bus parkas, skirtas sportui, apie tai rašė pernai. Jei atsiras golfo aikštynas, tai gal paprastiems žmogeliams apskritai nebus galima ten patekti, jei nepriklausysi golfo klubui? Visuomenė turėtų būti atidi ir nesnausti, gindama viešą interesą. Būtų įdomu pamatyti patį projektą, gal kaunadienė galėtų jį patalpinti?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių