Draugystės parke – bobų vasara besidžiaugiančių kauniečių antplūdis (nuotraukos)

Šią savaitę Kaune – puikus, saulėtas  oras. Atkeliavusi bobų vasara į Dainavos mikrorajone esantį Draugystės parką priviliojo būrius kauniečių.

„Tiek daug besiilsinčių žmonių, kaip praėjusį antradienį, Draugystės parke šiemet dar nemačiau. Daugiausia yra senjorų, tačiau netrūksta ir jaunų žmonių. Štai ką reiškia puikus oras", – susisiekusi su portalu kauno.diena.lt pasakojo V. Krėvės prospekto gyventoja.

Beje, užvakar Vilniuje pagerintas 101-erius metus laikęsis tos dienos šilumos rekordas. Apie tai  pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Pirmadienį oras sostinėje sušilo iki 20,5 laipsnių šilumos – puse laipsnio daugiau nei 1918 metais. Kaune šiomis dienomis taip pat labai šilta.

Trečiadienį apsilankiau Draugystės parke. Jame vis dar veikia fontanas, prie kurio žmonės mielai fotografuojasi.

Tiek daug besiilsinčių žmonių, kaip praėjusį antradienį, Draugystės parke šiemet dar nemačiau.

Po parką vaikščiojo, ant suolelių sėdėjo daug vyresnio amžiaus žmonių. Jaunos mamos vežimėliais vežiojo vaikus, vaikų žaidimų aikštelėje pramogavo būrelis berniukų ir mergaičių.

Prie stalelių susėdę pagyvenę vyrai žaidė šaškėmis. Jų buvo net keliolika. Šie vyrai – nuolatiniai parko lankytojai.

Kai kurie miestiečiai leido laisvalaikį po parką vedžiodami šunis. 

„Smagu atnaujintame parke. Jei ruduo būtų toks šiltas, kaip šią savaitę, jis patiktų. Dabar džiaugiamės šiluma ir auksine spalva pasipuošusia gamta", - sakė ant suolelio sėdėjusios moterys.

 

 


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaDraugystės parkasbobų vasarašilumos rekordasDainavos mikrorajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainava

Dainava portretas
Gerai.kai parkai ištuštes, tai nesigirdės, kaip senos bobos idiotiškai apkalbinėja. Bus galima pasidžiaugti gamta. Nėra blogo oro. Darželinukai su keiksmažodžiais ir bukos jų babos - nėr ko lyginti su išaulklėtais, protingais šuniukais.

nuomonei

nuomonei portretas
bet šunis pavedžiot nebūtina parko centre kur gėlynai , kur žmonės sėdi ir kaip jau jūs suskaičiuojat kiek tų lašų būna pas šunį keliant koją? kiek teko pastebėt ne šeimininkai vedžioja, o augintiniai savo šeimininkus, nes kur jie tempia, ten šeimininkas ir leidžia ant ilgo pavadžio..tai kas kaltas šuo ar šeimininkas?

Nuomone

Nuomone portretas
Teko pasivaikscioti vakare, puse sviestuvu uzgese, nesviecia, kai kur treniruokliai sugadinti, ir ten, kur nera asfalto, nevaikstom. O kas link del sunu, tai galiu pasakyti, kad dar nedaeje parko, tie sunys jau buna pasitustine ir viskas surinkta, o koja kelia jie daznai, tokia ju prigimtis, nors ten jau nebuna nei laso. Ir ne del sunu mes ten vaikstom, o del saves, nes sunys greit padaro ir mes galetume eiti namo. Smagu pasivaikscioti, nors galvoju, kad jei nebutu tu sunu, mes tikrai tiek laiko nevaiksciotume, o gal ir visai mazai vaiksciotume, o jie mus privercia tai daryti, nori nenori.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių