„Drąsos kelio“ vedlys atsižegnojo nuo jį remiančių moterų

Trečiadienį balsuojant paštu Seimo rinkimuose Kauno Panemunės senelių namuose prireikė policijos.

Policija pradėjo tyrimą

„Dvi stebėtojos, prisistačiusios „Drąsos kelio“ atstovėmis, trukdė komisijai ir rinkėjams susikaupti, bandė filmuoti, agitavo už „Drąsos kelio“ partiją“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

„Drąsos kelio“ pirmininkas Jonas Varkala neigė, kad į nemalonumus įsivėlusios moterys yra jo atstovaujamos partijos stebėtojos. „Jos yra Jungtinio demokratinio judėjimo atstovės, į senelių namuose vykusį balsavimą atėjo savo iniciatyva, kaip aktyvūs piliečiai. Tai mums prijaučiantys žmonės, bet tas palankumas šiuo atveju yra ne į gerą“, – dėl savivalės apgailestavo J. Varkala ir pabrėžė, kad tokiems neteisėtiems veiksmams nepritaria.

Jungtinio demokratinio judėjimo koordinatorė Rūta Zabielienė tvirtino, kad abi minėtos moterys iš tikrųjų priklauso šiam judėjimui, tačiau, pasak jos, viena jų – Julija Čiurinskienė – yra „Drąsos kelio“ stebėtoja. Kita moteris, jos teigimu, tiesiog norėjo filmuoti rinkimus. Abi moterys į senelių namus vyko gavę Jungtinio demokratinio judėjimo prašymą.

„Aš jau kiek kartų sakiau, kad „Drąsos kelias“ turi leidimą filmuoti ne rinkimų procesą, o balsų skaičiavimą. Ir dabar R. Zabielienei parašiau laišką, kad ji baigtų lįsti į mūsų reikalus. Man ji seniai siūlėsi ir reklaminius lapukus nešioti, bet jos nepriėmiau. Aš jos iš tolo nenoriu matyti“, – sužinojęs apie neprašytą iniciatyvą pyko buvęs kunigas J. Varkala.

Sufleravo, kaip balsuoti?

Panemunės rinkimų apygardos pirmininko pavaduotoja, Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė teigė, kad moterys buvo išprašytos, nes pažeidė rinkimų tvarką. Viena jų, anot seniūnės, net neslėpė, kad nėra stebėtoja.

„Ji sakė, kad padeda draugei“, – teigė R. Žolynienė. Kai ji moterų paprašė išeiti, šios, anot apygardos pirmininko pavaduotojos, pradėjo uoliai ginčytis.

Panemunės rinkimų apygardos pirmininkas Zigmas Jančauskas patvirtino, kad stebėtojas, registruotas vienoje apygardoje, neturi teisės dalyvauti kitoje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapyje pateikiama, kad J. Čiurinskienė yra Žaliakalnio, o ne Panemunės rinkimų apygardos stebėtoja. Prie jos pavardės nenurodyta jokia politinė jėga.

Jungtinio demokratinio judėjimo koordinatorė R. Zabielienė pateikė savo įvykių versiją. Pasak jos, rinkimų urną į senelių namus atvežęs žmogus vienai senelei, kuri norėjo balsuoti už J. Varkalą, parodė pirštais į kito kandidato pavardę. Viena iš neprašytų stebėtojų esą parodė tai senelei du pirštus ir taip pasufleravusi, kaip balsuoti už „Drąsos kelio“ pirmininką.

„Todėl jie ir puolė tą stebėtoją vyti iš senelių namų“, – įsitikinusi R. Zabielienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
Dėl 50 senelių rinkimų rezultatai tikrai įtakos neturės. Bet faktas nemalonus.

dievas juos nubaus

dievas juos nubaus portretas
Priesu lietuvoje daug yra

Provokatoriai

Provokatoriai portretas
dirba juodą darbą,kad tik pakenktų DK.
VISI KOMENTARAI 83

Galerijos

Daugiau straipsnių