Dramos teatro vadovas: kito kelio nėra – dirbame dieną naktį

Kauno valstybinis dramos teatras gali pasigirti ne tik įspūdingais spektakliais, garsiais meno pasaulio vardais, bet ir moderniausia dramos teatrų scena Lietuvoje.

Naujai atgimusią istorinę Didžiąją sceną ir Lietuvos teatruose iki šiol neregėtą Antano Škėmos romano „Balta drobulė" inscenizaciją, kuria teatras ir pradės naująjį sezoną, žiūrovai galės įvertinti jau šį penktadienį.

Didžiosios scenos ir salės rekonstrukcija yra dalis viso teatro rekonstrukcijos, kuriai skirta 64 milijonai litų. Atnaujinimo darbai pradėti prieš šešerius metus ir dar tęsis bent kelerius.

„Prieš rekonstrukciją labai bijojau, kad nebūtų sugadinta mūsų unikali teatro akustika. Tačiau ji tapo dar geresnė. Jei esi matomas, bet negirdimas – tai toks ir teatras“, – prieš palydėdamas į didžiąją salę sakė teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Jis džiaugėsi, kad didžioji salė tapo jaukesnė, gyrė įsigytą naujausią garso, apšvietimo, kitą įrangą. Tačiau naujovės sukėlė ir netikėtų kliūčių – diegiant įrangą kilo neaiškumų, tad šie darbai neplanuotai užsitęsė.

Teatro direktorius minėjo, po rekonstrukcijos žiūrovai geriau matys vaizdą scenoje. Be to, įrengtos vietos žmonėms su negalia. Tačiau daugiau kaip 10 proc. sumažėjo bendras vietų skaičius – nuo 550 iki 492, susiaurėjo ir užkulisių erdvė.

Meistrų sulaukė ne tik Didžioji salė: atnaujintas teatro stogas, įrengta teatro fojė, mažoji repeticijų salė.

Premjera – jau po trijų dienų, o aktoriai repetuoja tebevykstant rekonstrukcijos darbams.

„Kito kelio nėra – dirbame dieną naktį. Dar paėjusią naktį buvo montuojamos šviesos“, – pasakojo E. Stancikas.

„Dirbame ekstremaliomis sąlygomis. Veikiančių kompiuterių neturėjome iki vakar, dalis aparatūros dar ir šiandien nesumontuota. Spalio 1-ąją darbininkai dar dažė sienas. Tačiau tokios sąlygos įkvepia“, – kalbėjo premjeros režisierius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Jonas Jurašas.

Garsą ir apšvietimą jau įvertino spektaklio scenografas Gintaras Makarevičius bei kompozitorius Linas Rimša. „Žiūrovų laukia įspūdinga vizualinė erdvė scenoje ir muzika“, – žadėjo J.Jurašas.

Paskutinį kartą teatras remontuotas prieš 63 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zyklon

zyklon portretas
laukiam nekantraudami... :)

Teatro oaze

Teatro oaze portretas
Gyvuokit! Mylim jus!

teatro kloaka

teatro kloaka portretas
skubėkit. Nes bus kaip Kėvišui.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių