Dovana sugrįžtantiems paukščiams – inkilai

Šilti saulės spinduliai, bundanti gamta primena, kad pavasaris jau čia, o kartu su juo grįžta ir paukščiai. Gamtos mylėtojų organizacija „Mes darom“ Kaune pasirūpino, kad parskrendantys paukščiai turėtų naujus namus.

Panemunės šile šeštadienį nuo ryto gausus būrys „Mes darom“ narių, Kauno moksleivių, jaunimo organizacijų atstovų dalyvavo akcijoje „Paukščiai grįžta į namus“ , kurios metu buvo kabinami pačių gamtos mylėtojų rankomis suręsti inkilai.

„Į Panemunės šilą moksleiviai atnešė daugiau nei 60 inkilų. Juos vaikai darė patys, padedami mokytojų“, – pasakojo „Mes Darom“ Kauno filialo vadovas Nemunas Tumavičius.

Praėjusiais metais į medžius įkelta daugiau nei 40 inkilų. Tąkart prie gražios iniciatyvos prisijungė apie 50 įvairaus amžiaus žmonių.

„Nesitikėjome, kad šiemet dalyvaus toks gausus būrys kauniečių. Dalyviams išdalijome 120 ženkliukų, kurie primins šią puikią pavasario dieną“, – džiaugėsi organizatoriai.

Ornitologai visiems papasakojo įdomių istorijų apie paukščius, atskleidė inkilų kėlimo subtilybes.

Šeštadienio popietę inkilai bus keliami ir VDU Kauno botanikos sode. Kauniečiai į augančius kaštonus įkels 30 inkilų. Šie medžiai pasirinkti ne atsitiktinai, o siekiant juos apsaugoti nuo kenksmingų vabzdžių. Renginio metu susirinkusieji bus vaišinami kareiviška koše ir arbata.


Šiame straipsnyje: paukščiaiinkilai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mokytojas

mokytojas portretas
šaunu gera akcija. buvau , kėliau, patiko. gaila , kad šeštadienį negalėjau iki galo dalyvaut. šaunuoliai organizatoriai.

Uz

Uz portretas
Esate nuostabus! Isties verta Jumis didziuotis! (:

super reikalas

super reikalas  portretas
labai grazios nuotraukos :))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių