Dovana rajono vaikams – ekskursija legendiniu laivu „Tolstojus“

  • Teksto dydis:

Kauno rajone gyvenančios aktyvios daugiavaikės šeimos mokslo metų pradžiai gavo neeilinę dovaną. Pirmąjį rugsėjo šeštadienį jos dalyvavo pažintinėje ekskursijoje legendiniu laivu „Tolstojus“, iš arčiau pažino kraštą, kuriame gyvena, ir drauge praleido įsimintiną dieną.

Į šiais metais kurortine teritorija tapusį Zapyškį 22 šeimos, beveik 100 vaikų ir suaugusiųjų, Nemuno upe atplaukė nuo Kauno senamiesčio prieplaukos.

Kelionėje ekskursantus lydėjo teatralizuoti personažai – piratai, smalsuolius supažindinę su nuostabia Pakaunės gamta. Nuo „Tolstojaus“ denio vaikai ir suaugusieji grožėjosi atsiveriančiais kraštovaizdžiais, Nemuno slėniais, piliakalniais ir spalvingais miesteliais.

Mažieji ekskursijos dalyviai su piratais kėlė vėliavą, norintieji pasigamino asmeninį kardą, akies raištį ar spalvingai išsipaišė veidą.

Prie vienos gražiausių Lietuvoje – gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Zapyškyje vaikai kartu su piratais žaidė įvairius žaidimus, ieškojo lobio, pūtė muilo burbulus ir vaišinosi kibinais.

Bažnyčiai ta proga buvo atidaryta ir ekskursijos dalyviai tapo galbūt paskutiniais, kurie galėjo patekti į jos vidų prieš uždarant bažnyčią rekonstrukcijai.

Į šią kelionę, artėjant turizmo sezono pabaigai, šeimas pakvietė Kauno rajono savivaldybė, Vidaus vandens kelių direkcija ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras. Prie ekskursijos organizavimo prisidėjo Zapyškio seniūnija.

Kelionės iniciatoriai šeimas sutiko prieplaukoje Zapyškyje. Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Antanas Ivanauskas pasveikino prasidėjusių naujų mokslo metų proga ir palinkėjo kuo didžiausios sėkmės.

A .Ivanauskas džiaugėsi prisidėjęs prie šios gražios dovanos rajono vaikams ir patikino, kad tai pirma, bet tikrai ne paskutinė tokia akcija. „Daugelis vaikų, ko gero, pirmą kartą plaukė laivu, tad visų nuotaika puiki, jos nesugadino nedidelis lietutis. Kitąmet akciją organizuosime vėl“, – žadėjo Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas.

„Norėjome, kad šeimos atitrūktų nuo kasdienybės, pabendrautų ir pasijustų Kauno rajono bendruomenės, vienos jauniausių Lietuvoje,  dalimi“,- sakė V.Makūnas.  Jis tvirtino, kad jau artimiausiu metu bus pradėta tvarkyti Zapyškio bažnyčios vidus ir aplinka, vėliau į šią gražią vietą planuojama nutiesti dviračių taką.

„Tikimės, kad šioms šeimoms, kurios aktyviai prisideda prie bendruomeninės veiklos, augina ne vieną vaiką ir negali sau leisti tokių išvykų, ši diena padovanojo daug gerų įspūdžių“, – sakė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Aistė Sinkevičienė.

Kelionės organizatoriai šia iniciatyva prisidėjo prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės jau antrą vasarą remiamos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcijos „Padovanok vaikui vasarą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Ačiū merui ir kitiems organizatoriams už puikią šventę

sauliui

sauliui portretas
Na, nieko sau. Pats rašai kaip su vištos koja, kitus vadini ,,vatnykais". Tai jeigu taip vaidini patriotą, tai gal pats mokykis lietuvių kalbos, nes tavo viename sakinyje - vienos klaidos. O kitus kritikuoji. Galbūt L.Tolstojaus ir nežinai, bet bent jau nedemonstruok savo kvailumo.

saulius2taip ir maniau

saulius2taip ir maniau portretas
mokinkis lietuvisku linksniu vatnyke.ir apie koki 'patriotizma' tu vapalioji,riuskyi mir?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių