Dovana jaunajam talentui – jo svajonių akordeonas

  • Teksto dydis:

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas įgyvendino gabaus Garliavos meno mokyklos moksleivio Algirdo Vaičaičio svajonę – padovanojo jam koncertinį akordeoną „Excelsior Converter P420“.

Fondo rėmėjai skyrė lėšų, ir jaunojo talento pirštai perbėgo jam padovanoto instrumento, kainavusio 5900 eurų, klavišais.

„Mūsų svajonės turi savybę išsipildyti“, – nusišypsojo labdaros ir paramos fondo steigėja ir direktorė A. Makūnienė Garliavos meno mokyklos salėje susirinkusiems svečiams, tarp kurių buvo Seimo narė Raminta Popovienė, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė, Garliavos verslininkų klubo nariai, kurių dovana – labai kokybiškas koncertinis akordeonas – laukė akimirkos, kada bus išpakuotas ir įteiktas jaunajam muzikantui.

„Jei Algirdas „išaugs“ instrumentą, nebenorės juo groti, akordeonas liks Garliavos meno mokyklai“, – paaiškino A.Makūnienė sutarties sąlygas. Tačiau nepanašu, kad fondo globotinis A.Vaičaitis, akordeonu grojantis jau 12 metų, ketintų greitai atsisveikinti su jam padovanotu instrumentu.

Pagirių kaime gyvenantis aštuoniolikmetis Algirdas seka Martyno Levickio pėdomis – vaikinas yra įvairių muzikos konkursų dalyvis ir laureatas. Bene labiausiai išgarsėjo televizijos projekte „Lietuvos talentai“.

Scenoje A. Vaičaitis pasirodo ne tik kaip solistas ir moka prakalbinti ne tik akordeoną, bet ir skrabalus, klarnetą, bajaną, gitarą, todėl jo geidžia „Kalvelio“, „Jiesios“ ir kitų ansamblių vadovai.

Vis dėlto didžioji Jonučių gimnazijos ir Garliavos meno mokyklos auklėtinio meilė yra akordeonas. Algirdas visą laiką tvirtino, kad geresniu akordeonu, ne tokiu, kaip jo „senukas“ susidėvėjusiomis dumplėmis, pasiektų kur kas didesnio meistriškumo.

„Ačiū“, – dėkojo A.Vaičaitis Aurelijos Makūnienės fondui ir jo direktorei bei rėmėjams, savo mokytojams, Garliavos meno mokyklos direktorei Reginai Guobei. Savo dėkingumą jaunasis akordeonistas išreiškė muzika: vakaro svečiams Algirdas ir jo bendramoksliai paskyrė puikų koncertą.

Algirdo grojimą galėjo įvertinti ir jo naujojo instrumento fundatoriai: Robertas Geištoraitis (EECO), Antanas Maknevičius („Juragiai“), Kęstutis Dagilis („Baltijos polistirenas“), Gintautas Karazija („SRS servisas“), Žilvinas Bliujus („Trasrifus“), Gediminas Krutulis („Naujasis Nevėžis“), Albertas Cikanavičius („Radė“), Romanas Čiupkevičius („Romega“), Algirdas Čepulis („Kauno hidrogeologija“), Juozas Martikaitis („Garlita“), Vytautas Liutkauskas („Gamega“), Ina ir Arūnas Staškauskiai („Ekstara“), Eimantas Dargenis, Erinijus Aksomaitis („Lytagra“), Laimonas Kleveckas, Gintarė Puišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Tiesiog gyvenama vieta pakeista ir amžius . Jei rašo norisi, kad būtų teisingai parašyta.

Vytautas

Vytautas portretas
Koks skirtumas - aštuoniolika ar devyniolika? Ar dėl to tampama protingesniu?

Gražvydas

Gražvydas portretas
Vaikinas iš Jurginiškių kaimo ir jam devyniolika metų !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių