Domeikaviečiai dainomis ir tyla pagerbė laisvės gynėjų atminimą

  • Teksto dydis:

Šautuvų salvėmis, partizanų poezijos skaitymu ir dainomis apie laisvę Domeikavos seniūnijos Salių kaime pagerbtas žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir laisvą žodį sovietinės okupacijos metais siekusiųjų išsaugoti atminimas.

Tautos atminčiai skirtas renginys "Sušaudyti žodžiai" vyko sovietmečiu dešimt metų veikusioje, bet saugumo nesusektoje Vytauto Andziulio po gyvenamuoju namu įsirengtoje pogrindžio spaustuvėje "ab".

Spaustuvė "ab" yra atvira lankytojams kaip Vytauto Didžiojo karo muziejaus padalinys. Čia prisimintas Irenos Petkutės – partizanės, partizaninių leidinių redaktorės, eilėraščių autorės neeilinis gyvenimas, visuomeninė veikla ir tragiška auka tautai. I.Petkutės žodžiais kalbėjo aktorė Virginija Kochanskytė, ją papildė jauna dainuojamosios poezijos atlikėja Eglė Sirvydytė. Tylos minute ir šaulių simbolinėmis salvėmis pagerbtas visų žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimas.

Į renginį susirinkęs jaunimas, instruktuojamas spaustuvės įkūrėjo V.Andziulio, išbandė senąją autentišką spausdinimo techniką, spausdino tekstus vis dar veikiančia spausdinimo mašina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių