Dizaino konkurse geriausiai pasirodė merginos

Jaunieji Kauno dizaineriai turėjo galimybę dalyvauti dizaino konkurse, kuriame vertinama ne tik estetika, bet ir funkcionalumas. Šį kartą geriausiai pasirodė merginos.

Pirmas konkursas

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakulteto Dizaino katedra pirmą kartą organizavo konkursą, kuriame studentai galėjo išbandyti savo jėgas. Buvo sudaryta speciali komisija, kuri vertino pastarųjų dvejų metų studentų baigiamuosius darbus.

"Nusprendėme surengti diplominių darbų konkursą. Ateityje į jį galėsime pasikviesti ir kitas aukštąsias mokyklas. Šis konkursas skyrėsi nuo kitų tuo, kad buvo vertinamas ne tik dizainas, bet ir gamyba bei tokių daiktų poreikis rinkoje. Komisiją sudarė dizaineriai, vienas jų – italas, verslininkas, rinkodaros specialistas ir architektas. Mes norėjome, kad komisija kitaip įvertintų ir į studentų darbus pažiūrėtų", – pasakojo Dizaino katedros vedėjas prof. Saulius Juozas Jarašius.

Toks konkursas leido ne tik pasižiūrėti, ar produktas sukurtas gražiai, turi išskirtinį dizainą, bet ir ar jį norės verslininkai gaminti, ar jis bus patrauklus vartotojams. Todėl konkurse dalyvavo realiai įgyvendinami ir masinei gamybai tinkantys studentų baigiamieji darbai.

"Konkursas leido užgauti studentų ambicijų stygą, kad jie ne tik sukurtų diplominį darbą, bet taip pat ir gautų prizų", – pastebėjo Dizaino katedros profesorius Jonas Venskūnas.

Šis konkursas – vienas iš Dizaino katedros 20-mečio jubiliejaus minėjimo renginių. Šiemet jame varžėsi tik Kaune studijavę dizaineriai. Tačiau kitąmet VDA sieks pritraukti ir kitas mokymosi įstaigas, o gal net įsiveržti ir į tarptautinius vandenis.

Konkursas leido užgauti studentų ambicijų stygą, kad jie ne tik sukurtų diplominį darbą, bet taip pat ir gautų prizų.

Įvertinti studentai

Katedros dėstytojų vertinimai skyrėsi nuo komisijos, nes pastaroji įvertino ir sąnaudas. Šiais ir praėjusiais metais VDA Kauno fakulteto Dizaino katedroje specialybę įgiję studentai varžėsi trijose kategorijose. Baldų dizaino kategorijoje komisija geriausiu darbu išrinko Robertos Laurinaitytės "Kėdę". Tai išskirtinio dizaino medinė kėdė, ant kurios yra įkomponuotos medžiagos skiautės.

"Ši kėdė yra labai patogi, šiek tiek juda ir yra etnologijos dizaino motyvų. Taip pat tai labai mimalistinė konstrukcija, nedaug medžiagos. Ji technologiškai labai lengvai gaminama ir sudarytų nedideles sąnaudas. Visa tai ir lėmė komisijos palankumą šiam baldui. Man atrodė, kad laimės komoda, kurią mes obuoliuku vadiname, bet paaiškėjo, kad ji būtų sunkiai pagaminama", – nugalėtoją pristatė prof. J.Venckūnas.


Šiame straipsnyje: VDAdizainaskūryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Šiaipjau prie dizaino kūrinių nuotraukų reikėtų parašyti autorių vardus ir pavardes. Tikiuosi,Kauno dienos žurnalistai tai žino?

valstietis

valstietis portretas
kokie du gražūs DIZAINERIAI. jie gal kokie draugai, kaip dolce ir gabana?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių