Dizaino dienos – su teatrališkumo prieskoniu

Penktadienio vakarą  Kauno Valstybiniame dramos teatre mados mėgėjai galėjo grožėtis jaunųjų dizainerių sukurtomis kolekcijomis.

Stilingą renginį – „Dizaino Dienos 2011“ – organizavo KTU Dizaino ir technologijų fakulteto studentų atstovybė „DiDi“.

Užkulisiai ūžė nuo šurmulio, modelių klegesių, dizainerių patarimų, tačiau visų veiduose spindėjo šypsenos ir nekantrumas, laukiant vakaro pradžios.

Garbingąją komisiją sudarė dizaineris -Serdžas Gandžumianas, KTU dizaino ir technologijų fakulteto dekanė Eugenija Strazdienė, „Inži“ mados galerijos įkūrėja ir direktorė Ingrida Žitkuvienė ir dizaineris Kęstutis Lekeckas.

Renginį pradėjo praėjusių metų nugalėtojos Linos Navickaitės parodomoji kolekcija „Antras dublis“. Vakaro metu iš viso buvo pristatyta penkiolika skirtingų kolekcijų, dalis pasirodymų išsiskyrė savo pompastiškumu, kiti subtiliu paprastumu, o kolekcijų pavadinimai leido žiūrovams nuspėti jaunųjų kūrėjų idėjas.

Modeliai demonstravo kūrybą, dizaineriai laukė komisijos verdiktų, pertraukų metu skambėjo saksofono garsai, o fone vis pasikeisdami, lyg paveikslai, stovėjo modeliai išpaišytais kūnais, kol atėjo metas paskelbti nugalėtojus.

Pirmąją vietą laimėjo Evelina Kovalenkinaitė, pristačiusi kolekciją pavadinimu „Kaprizas“. Tai jauniausia šio konkurso dalyvė, visi jos kurti modeliai pasiūti iš tamsaus trikotažo, o kolekcija skirta dėvimų drabužių grupei.

Antrąją vietą užėmė Ieva Užkuraitė su kolekcija „Siūlai iš širdies“, kuri simbolizuoja XVIIIa. kultūrą. Kolekcijoje gausu siuvinėtų detalių ir paukščio siluetą primenančių piešinių.

Viktorijai Dronišinec  – „Sintezės mįslė“ autorei – atiteko trečioji vieta už kolekciją, kuri atspindėjo senąją architektūrą ir modernaus audinio sintezę.


Šiame straipsnyje: madaKTUdizaino dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Miau

Miau portretas
Gal zinote, kur galima rasti daugiau nuotrauku??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių