Disidentams Garliavos įvykiai buvo baisiau už okupaciją

Žinomi Lietuvos disidentai parašė atvirą laišką užsienio valstybėms. Laiške teigiama, kad gegužės 17 dienos Garliavos įvykiai, kai buvo paimta Laimutės Stankūnaitės dukra, „buvo baisiau už okupaciją“.

Lietuvos teisėsaugos struktūros paskelbė išvadą, kad visi veiksmai buvo teisėti. Tuo tarpu visuomeninė komisija, kurioje dalyvavo žinomi Lietuvos teisininkai, o vadovavo advokatas Kazimieras Motieka, nustatė, kad smurtas buvo panaudotas ir prieš Neringą Venckienę, ir prieš jos buvusią mažametę globotinę, ir prieš Garliavoje susirinkusius žmones.

„Teisėsaugos institucijos net neatsižvelgė į prezidentės teiginius, jog smurtas prieš vaiką negali būti panaudotas. [...] Gegužės 17 d. buvo baisesnė už okupaciją. Sausio 13-ąją ginkluoti okupantai taip nesielgė, kaip pareigūnai Klonio gatvėje“, – surengtoje spaudos konferencijoje aiškino Nijolė Sadūnaitė.

„Teisėsaugos institucijos pajuto savo galią, nebaudžiami veikia toliau, o politikai tik žiopso, nieko nedarydami“, – cituoja alfa.lt spaudos konferencijoje išsakytas disidentų mintis.

Laiške užsienio valstybėms aiškinama, jog valdžios institucijos „įstatymus užmiršo“.

Po laišku pasirašė Alfonsas Svarinskas, Algimantas Keina, Robertas Grigas, Vytautas Vaičiūnas, Nijolė Sadūnaitė, Antanas Terleckas, Algirdas Patackas, Algirdas Endriukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsisvarink save

Apsisvarink save portretas
Linkiu kad patektum i pscihiatrine ir ten suputum

Pagarba

Pagarba portretas
mūsų disidentams. Sveikatos Jums visiems, dvasios ramybės ir Dievo palaimos.

abejonė

abejonė portretas
Ar disidentai 100% įsitikinę, kad Kedys nekaltas dėl žudynių? Ar šie žmonės 100% tiki, kad nužudytieji buvo kalti?
VISI KOMENTARAI 133

Galerijos

Daugiau straipsnių