Diplomai – beveik tūkstančiui LSMU absolventų

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje beveik tūkstančiui absolventų įteikti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studijų baigimo diplomai.

Šventės dalyvius pasveikino LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas, premjeras Algirdas Butkevičius, kiti renginio svečiai.

Premjeras teigė, kad investuojant į infrastruktūrą būtina nuosekliai didinti medikų atlyginimus, kad jauni specialistai už savo darbą gautų Vakarų šalims prilygstantį atlygį.

„Susidariusio didelio finansinio atotrūkio vienu kartu negalime išlyginti, tačiau jau pradėję didinti algas medikams, tai nuosekliai tęsime ir ateityje“, – sakė A. Butkevičius.

LSMU diplomai įteikti gyvulininkystės technologijų, veterinarijos, visuomenės sveikatos, farmacijos, slaugos, odontologijos ir medicinos fakultetų studentams. Tarp jų – ir 50 užsienio piliečių iš 17-os šalių, įgijusių medicinos gydytojo ar gydytojo odontologo kvalifikacijas.

Tradiciškai mokslų metų pabaigos šventėje inauguruoti naujieji universiteto garbės daktarai, profesoriai bei docentai.


Šiame straipsnyje: LSMUstudentaistudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

smalsu

smalsu portretas
ku dirbs baige mokslus odontologai

nei vieno univero

nei vieno univero portretas
rektorius taip "karališkai" nepasirėdo,nereikia jaustis išskirtiniais ponai medikai,neskaniai atrodo

komedija

komedija portretas
Keista, tiek tarptautinio lygio specialistų, o sveikatos rodikliai blogiausi arba vieni prasčiausių ES:) Perfrazavus Žvaneckį, gal nuo Sibiro reikia pradėti?:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių