Dingę popieriniai bilietai sukėlė paniką

Nuo liepos 1-osios Kaune pardavinėjant tik elektroninius autobusų ir troleibusų bilietus, informacijos centras buvo užverstas skambučiais. Per pastarąsias dvi dienas jų sulaukta apie 500. Atakuojami ir spaudos kioskų darbuotojai.

Pasigedo alternatyvos

Apie popierinių bilietų galą aktyviai pradėta skelbti maždaug prieš du mėnesius, tačiau akivaizdu, kad elektroninio bilieto iniciatorių įdėtų pastangų nepakanka. Naujoves nemažai gyventojų priima sunkiai, o kai kurie jas priimti kategoriškai atsisako.

„Diekit elektroninius bilietus, bet palikit žmonėms alternatyvą naudotis popieriniais talonėliais“, – piktinosi į redakciją paskambinusi kaunietė. Iki šios savaitės, kai liko vien tik elektroniniai bilietai, moteris tokiu naudojosi vieną sykį.

„Buvau anksčiau pirkusi, naudojausi tik kartą. Dabar, kai prireikė, pasirodo, baigėsi jo galiojimo laikas. Man patarė jį mesti į šiukšlių dėžę ir pirkti naują. Kodėl turiu jį išmesti, jei mokėjau pinigus?“ – niršo kaunietė, nedrįsusi nurodyti savo tapatybės.

Ji įsitikinusi, kad elektroninio bilieto kaina per didelė, juo sudėtinga naudotis. „Mano mama yra pensininkė. Sunku tokio amžiaus žmonėms išaiškinti, kaip naudotis bilietu, kaip jį pildyti. Ką jai dabar daryti?“ – telefonu klausė moteris, o atokiau girdėjosi tikriausiai jos mamos nepasitenkinimo tirada.

Savo priekaištus ši kaunietė teigė išsakiusi ir  savivaldybės atstovui. Iš jo išgirdo, kad iš vairuotojo kaip ir seniau bus galima nusipirkti ir vienkartinį bilietą. Toks mokėjimo būdas kaip ir anksčiau bus brangesnis, nei tuomet, kai kelionės apmokėjimu pasirūpinama iš anksto.  „Tačiau kodėl aš turėčiau mokėti daugiau?“ – spyriojosi moteris.

Aiškinant net burna išdžiūsta

„Burna džiūsta, bet aiškiname“, – pripažino pardavėja Asta, dirbanti Laisvės alėjoje esančiame spaudos kioske. Pasak jos, žmonės, sužinoję, kad nebebus popierinių bilietų, dažnai puola į paniką ir klausia, ką jiems daryti, kaip nuvažiuoti, kur reikia.

„Kai kurie net keikiasi, priekaištauja, kaltina, kad esą bandome uždarbiauti. Kol visi pripras prie naujovių, mums teks pakentėti. Bet kaip nors atlaikysim“, – vylėsi pardavėja.

Jos kolegė Elena iš netoliese esančio spaudos kiosko taip pat daug laiko sugaišta aiškindama kauniečiams, kur dingo įprasti bilietai. „Naujovių ypač išsigąsta seni žmonės“, – pastebėjo pašnekovė.

Užgriuvo informacijos centrą

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Tadas Matelionis sakė, kad per pastarąsias dvi dienas „Autrolio“ bilingo centras, prižiūrintis e-bilieto sistemą, sulaukė apie 500 skambučių.

Tačiau, T.Matelionio teigimu, savo nepasitenkinimą reiškė tik apie 5 proc. skambinusiųjų. Nemažai skambučių sulaukiama dėl neįgaliuosius lydinčių asmenų.

„Jiems reikia turėti dvi korteles. Vieną – lengvatinę, norint važiuoti lydint žmogų su negalia, kitą – su kitokia lengvata ar be jos, kai keliaujama ne kaip lydinčiam asmeniui”, – dėstė T.Matelionis.

Per valandą žurnalistei į šį centrą prisiskambinti taip ir nepavyko, nors numeris būdavo renkamas ir laukiama atsakymo be pertraukos. Savivaldybės atstovas paaiškino, kad vienu metu centre prie telefono budi tik vienas darbuotojas, o skambinančiųjų – labai daug.

T.Matelionis teigė, kad bilietas nuo jo įkrovimo datos galioja metus, o terminuotais mėnesiniais bilietais galima naudotis tik konkretų mėnesį.

Daugiau informacijos apie e. bilietus – www.kvt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gali buti

gali buti portretas
Sumazes vaziuojanciu autobusais ir troleibusais. Prasides mikriuku aukso amzius. Kam man pirkti e-bilieta, jeigu autobusu vaziuoju tik kelis kartus per menesi?

Bedzius

Bedzius portretas
Viskas tiem pensininkam blogai... bet straipsnis tai isvis apie nieka... tai pateikit daugiau info kas kaip su tuo ebilietu ... o ne biedavokit del nieko :)

Bedzius

Bedzius portretas
nusiperki taloneli pas vairuotoja ir visa beda...
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių